„Iš paskutinės kulinarų olimpiados galiu pasakyti, kad skoniai žengia Rytų link. Tačiau mes Lietuvoje vis labiau atsisukam į savo vietinius gamintojus. Kaimuose atsiranda žmonių, kurie prižadina tradicinius patiekalus. Atgimsta žvejų šventės, bandų gaminimas Dzūkijoje. O svarbiausia, kad šalia patiekalų atsiranda supažindinimas su jais“, – į antrąjį renginį „12 dienų pakeliui į nepriklausomybę“ susirinkusiems dalyviams pasakojo „Ertlio namo“ virtuvės šefas Tomas Rimydis, rašoma pranešime spaudai.

Tai, kad Lietuvos regionuose vyksta tradicinių kulinarijos ir gėrimų atgimimas, o į regionus keliasi protingi žmonės, norintys atkurti tradicinę virtuvę, tvirtino ir aludaris Simonas Gutautas.
„Mes turime daug kuo pasigirti. Kartais mus apriboja tai, kad esame kilę iš provincijos ir bandome slėptis už miesčioniškumo. Tačiau mūsų provincialumas dabar mums yra didelis privalumas, nes esame išsaugoję tai, ko daugelis Europos šalių nebeturi“, – sakė Dundulio bravoro įkūrėjas S. Gutautas.

Lietuvoje atsiranda vis daugiau restoranų, stengiamasi atsigręžti į praeitį ir ieškoti lietuviškų tradicinių patiekalų.

„Norime eiti, ragauti. Anksčiau sovietmečiu buvo penki vienodi restoranai, dabar mes esam išsilaisvinę. Norim atsigriebti, ieškoti naujų pasaulinių skonių, bet kartu ir nepamiršti savo tradicijų. Situacija restoranų rinkoje Lietuvoje smarkiai gerėja“, – pasakojo Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Darius Dabrovolskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)