„Kūrybiškumas atsiskleidžia tada, kai prarandi baimę kažką daryti. Mano pirmas patiekalas, kai mama mane užtiko virtuvėje, buvo keptas agurkas. Ji sulaukė, kol iškepsiu tą agurką, tada mes draugiškai jo paragavome, aš supratau, kad tai – nesąmonė, tačiau neįgijau baimės toliau gaminti. Jeigu atėjusi mama būtų sakiusi „ką tu čia darai? Kokia nesąmonė“, aš, vaikas, iš karto būčiau užsisklendęs savyje ir galvojęs, kad gal geriau negaminsiu“, – pasakoja kulinaras.

Jis pabrėžia, kad kuo toliau, tuo jo gyvenime kulinarinių triukų yra daugiau ir dėl šios priežasties jis išleido knygą, kurioje sudėta patirtimi jis nori pasidalinti. Tai nėra įprasta receptų knyga su paveiksliuku vienoje pusėje, o receptu – kitoje, akcentuoja A. Ivanauskas.

Alfas Ivanauskas

„Knygą realiai kūriau apie metus, bet sudėjau savo 25 metus patirties virtuvėje ir kulinariniame gyvenime. Tai yra labiau filosofinė knyga, kurioje stengiuosi paskatinti, kad žmonės atsikratytų savo baimių. Suprantu viena – žmogus dažniausiai nenori gaminti tuo atveju, kai bijo“, – pasakoja autorius.

Jo knyga jau išleista lietuvių ir anglų kalbomis, artimiausiu metu ji bus išversta į vokiečių, prancūzų, italų, rusų ir japonų kalbas.

Plačiau – pokalbio įraše.