„Prezidentams maistą ruošdavo virėja, ir valgė jie tris kartus per dieną: pusryčius, pietus ir vakarienę. Ant Antano Smetonos pusryčių stalo būdavo sviesto, sūrio, dešros, kumpio, duonos, kavos bei arbatos. Prie pusryčių stalo prezidentas kartu su adjutantu skaitydavo spaudą ir aptardavo didžiausias naujienas.

Pietų A. Smetona sėsdavo kartu su žmona ir vaikais, pasikviesdavo prezidentūros karininkus, kartais pasikviesdavo svečių. Pietums jie valgydavo karštus patiekalus. Amžininkai atsimena, kad dažniausiai prezidento stalas būdavo kuklus. Vakarienei taip pat nebuvo patiekiama neįprastų patiekalų – dažniausiai jie valgydavo sūrį, duoną, sviestą“, – pasakoja Istorinės Prezidentūros Kaune istorikė Justina Minelgaitė.

Anot jos, visus tris tarpukario prezidentus – A. Smetoną, Aleksandrą Stulginskį ir Kazį Grinių vienijo pomėgis vienam patiekalui.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Istorijos detektyvai“.