TNS tyrimo duomenimis, žurnalo „Beatos virtuvė“ vidutinė auditorija siekia 26,3 tūkst. o bendrą auditoriją sudaro 54,4 tūkst. skaitytojų. Žurnalas yra leidžiamas 5 kartus per metus. TNS Media departamento projektų vadovė Justina Tauginienė sako, jog pastaruoju metu Lietuvos spaudos rinkoje pastebima, kad vis daugiau žurnalų tampa ketvirtiniais.

„Pasaulinės spaudos tendencijos rodo, kad Vakarų rinkose spaudos tiražai, skaitytojų auditorija ir reklamos pajamos mažėja. Akivaizdu, kad vis daugiau auditorijos persikelia į interneto erdvę. Besitraukiančioje spaudos rinkoje popieriniu formatu išlieka tie spaudos leidiniai, kurie suranda optimalų verslo modelį, kaip apjungti tiek popierinį leidinį, tiek internetinę jo versiją, taip pat tie leidiniai, kurie pateikia išskirtinį, kokybišką, analitinį turinį, pritaikytą nišinei auditorijai“, - įžvalgomis dalijasi Justina.

Kaip rašoma pranešime spaudai, prieš daugiau nei 3 metus žurnalą „Beatos virtuvė“ sumaniusi leisti Beata Nicholson sako, kad žurnalo sėkmė nėra atsitiktinė.

„Visa žurnale esanti medžiaga yra autorinė, sukurta čia, Lietuvoje, mūsų komandos, neperkame nei vienos nuotraukos anei temos ir tuo labai didžiuojamės. Visi receptai išbandomi kelis kartus mūsų virtuvėse, tad neretai sulaukiame atsiliepimų, kad esame bene vienintelis žurnalas, pagal kurį gaminant receptai visada pavyksta. Turime ir daug skaitymo, kuris skatina mąstyti pozityviai, nei viename numeryje nepamirštame vaikų. Džiaugiuosi, kad skaitytojai jaučia tą mūsų nuoširdumą ir jį renkasi“, – pranešime cituojama Beata.

Beatos žurnalas

Pasak TNS atstovės Justinos Tauginienės, periodinius leidinius skaito dažniau moterys nei vyrai, turintys aukštesnį išsilavinimą Lietuvos gyventojai. Daugiau nei 60 proc. spaudos skaitytojų sudaro 40 metų ir vyresni žmonės. Įdomu tai, kad žurnalas „Beatos virtuvė“ yra populiarus visose moteriškos auditorijos amžiaus grupėse nuo 20 iki 70 metų.

Pranešime rašoma, kad naujausiame žurnalo „Beatos virtuvė“ Vasaros numeryje – Beatos mintys ir patirtys, gimus trečiajam kūdikiui ir jos įžvalgos, kaip pačiupti laimę už uodegos. Žurnale ne tik 50 naujų receptų, bet ir patarimų, kaip iš šios vasaros griebti viską, ką tik ji gali pasiūlyti. Jau tampa tradicija, kad žurnalas skatina atostogauti Lietuvoje – ir šiai vasarai paruoštas specialus kelionių po Lietuvą gidas: 6 kryptys, kur skaniai pavalgyti, ką nuveikti ir ką pamatyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)