Įtraukiančiame ir apetitą keliančiame amerikiečių režisierės Lauros Gabbert dokumentiniame filme „City Of Gold“ (2015, JAV) pasakojama apie Pulicerio premijos (ši laikoma kone žurnalistų ir rašytojų „Nobeliu“) laureato ir maisto kritiko Jonathano Goldo klajones po unikalius Los Andželo restoranus ir jų šeimininkų gyvenimus, rašoma organizatorių pranešime.

„Sundance“ ir „SXSW Film Festival“ kino festivaliuose pristatytas ir ovacijomis sutiktas filmas žiūrovus supažindina su Los Andželo miestu per... skrandį. Garsus maisto kritikas J. Goldas, šiuo metu rašantis legendiniame „Los Angeles Times“ laikraštyje, keliauja po įdomiausias miesto maitinimo įstaigas ir atskleidžia skirtingų kultūrų, tautų ir patirčių žavesį ragaudamas jų patiekalus.

Jei tikitės pažinties su prabangiais, „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotais Los Andželo restoranais – labai klystate. Spalvingomis miesto apylinkėmis savo žaliu pikapu J. Goldas keliauja po jaukius šeimyninius restoranėlius, gatvės maisto užkandines ir net greito maisto kioskelius, vertindamas ne restorano vietos prestižą, populiarumą, interjero grožį ar svečių žinomumą, o tik tai, ką randa savo lėkštėje.

Filmo „City Of Gold“ kadras

Ir tie atradimai stulbinantys! Nes iš karto į kartą keliaujančiuose šeimyninių restoranėlių receptuose vienas esminių ingredientų – intriguojančios emigrantų istorijos ir laimės paieškos svajonių Amerikoje. Vedamas neišsenkančio smalsumo, skonių receptorių ir pažinimo alkio, J. Goldas tampa kerinčiu maisto geografu, supažindinančiu mus su unikaliomis kultūrų virtuvėmis, kuriose anksčiau nebuvo įžengęs nė vienas maisto kritikas.

Filmas išties keliantis apetitą, todėl renginio metu bus užkurtas grilius, kuriame visi norintys galės išsikepti savo atsineštų skanėstų. Nemėgstantys gaminti alkį galės numalšinti vakarienę užsisakydami „Lofto“ kaimynų „Elfa GastroBar“ bare.

Renginio pradžia 19 val. Prieš filmo seansą žiūrovų ir vakarieniaujančių nuotaiką kurstys DJ Vainilaitis. Filmo „City of Gold“ pristatymas visiškai nemokamas.

Filmo seanso partneris yra JAV Ambasada Vilniuje. Daugiau informacijos: www.menufabrikas.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)