Žemėlapis nesumeluos – ši vieta tikrai patraukli strategiškai, lengvai pasiekiama tiek pėstute, tiek, kaip žiemą–vasarą įpratę vietiniai, – dviračiais. Jei čia svečiuositės šiltuoju metų laiku ir pietaudami ar vakarieniaudami patogiai įsikursite lauke, jūsų akis džiugins nuo krantinės atsiveriantis puikus miesto vaizdas, tačiau nenusiminkite čia atvykę ir kitu metu – gastronominė pažintis nenuvils ir prisėdus turgaus angare.

Beje, norintys apsilankyti šiame turguje turėtų paskubėti, mat jau 2018 m. Popieriaus salos uostą, kaip ir visus kitus iki šiol, numatyta pertvarkyti, o angaras, kuriame įsikūręs turgus, bus nugriautas.

Kopenhagos gatvės maisto turgus

Po vienu stogu šioje autentiškoje vietoje, kur kadaise būta popieriaus saugyklos, įsikūrę 39 maistą siūlantys įvairiausiomis spalvomis išmarginti ir keisčiausiais būdais išdabinti prekystaliai, vagonėliai ir jūriniai konteineriai. Turgaus sumanytojai kiekvienam prekybininkui leido išlaisvinti savo vaizduotę.

Čia galima susipažinti su įvairiausių pasaulio kraštų virtuve – nuo korėjietiškų ir meksikietiškų patiekalų iki tradicinio itališko ir vietinio daniško maisto.

Kopenhagos gatvės maisto turgus

Sakoma, kad čia rasite geriausius tako mieste, o tikra turgaus garsenybe jau tapusios traškios belgiškos dukart anties riebaluose gruzdintos bulvytės. Prie jų itin dera čia pat siūlomas pikantiškas naminis kečupas. Tikram gatvės maisto gerbėjui bus sunku atsispirti ir sultingam plėšytos kiaulienos mėsainiui. Gražiai, neišsitepliojus jį suvalgyti vargu ar pavyks, bet patikėkit – pirštelius apsilaižysit su malonumu.

Alkani neišeis ir vegetarai – paragaukite picos su baklažanais ir brokoliais arba raudonųjų pupelių troškinio. Ieškantiems dar daugiau egzotikos patiks tik čia siūlomi kolumbietiški veganiški patiekalai.

Kopenhagos gatvės maisto turgus

Prieš išsiruošiant į daug įspūdžių žadančią kelionę verta užmesti akį į internetinę Kopenhagos maisto turgaus svetainę – neretai čia vyksta įvairūs renginiai, vyno degustacijos, koncertai, net vakarėliai ant stogo. Galbūt vienu šūviu nušausite du zuikius – suvalgysite skaniausią savo gyvenime kada ragautą mėsainį ir pasiklausysite nepamirštamo džiazo atlikėjo.

Beje, dar vienas smagus dalykėlis – nesikandžiojančios kainos. Žinoma, nesitikėkite išvysti lietuviškų sumų, tačiau nepigioje Skandinavijos šalyje pasirinkę šią vietą nepasigailėsite. Vidutinė patiekalo kaina – 50–80 Danijos kronų (apie 6,7–10,8 Eur).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)