Atsiųstame pranešime spaudai primenama, kad toks festivalis organizuojamas jau ketvirtą kartą. Ūkininkai kvies paragauti ir įsigyti savo produkcijos, demonstruos, kaip gaminamas sūris, gurmanams rengiamos keturios degustacijos, o gyvulių augintojams – seminaras. Sūrininkų mugėje dalyvaus 20 gamintojų iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos.

Fermentuoti sūriai pasaulyje gaminami dešimt tūkstančių metų, o pas mus kurį laiką jie buvo pamiršti, vėliau – mistifikuoti. Europinę saugomos kilmės vietos nuorodą kartu su lietuvišku varškės sūriu turi dar 220 produktų, jau nekalbant apie šalių viduje ar mažesniuose regionuose žinomus vardus. Renginyje sūrininkai kviečia pažinti juos ir jų gaminius, kartu vystyti sūrių gamybos ir valgymo kultūrą. Ruošiamos įdomios ir profesionalios degustacijos. Jų metu padedami savo srities ekspertų lankytojai keliaus sūrių skonių labirintais, derins juos su skirtingais gėrimais.

Festivalio metu vyks ir trečiasis sūrių konkursas. Konkurso komisija ragaus 6 sūrius finalistus ir lankytojų akivaizdoje išrinks 2017 m. festivalio „Grand Prix“. Dvejus metus iš eilės šį titulą gavo ūkininkų Birutės ir Giedriaus Prakapavičių iš Molėtų rajono gaminamas avių pieno sūris „Ūta“.

Sūrių vertinimo komisijoje dalyvaus sūrių gamybos ūkiuose konsultantas, veterinarijos gydytojas homeopatas iš Prancūzijos Hubertas Hironas, Lenkijos sūrių festivalio „Czas na Ser“ organizatorius, technologas Mirekas Sienkiewiczas, sūrių technologas Mindaugas Vizgaitis, „Čiop Čiop“ virtuvės šefas Angelo Labatte, sūrių gurmanas, „Kulinarinės studijos“ vadovas Gianas Luca Demarco ir Gero maisto akademijos įkūrėjas, „30 geriausių restoranų“ reitingo organizatorius
Linas Petrukaitis.

Festivalį organizuoja Druskininkų kultūros centras kartu su Sūrininkų asociacija. Renginį remia LR Žemės ūkio ministerija.

Sūrių festivalio vyks rugpjūčio 12 d. 12–19 val. Druskininkuose, Vilniaus al. 26, Druskininkų Pramogų aikštėje. Daugiau informacijos – renginio svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją