Kaip rašoma pranešime spaudai, pavasariu kvepiančią dieną šalia Vilnelės susirinko netoliese įsitaisę ir senamiesčio dvasią vertinantys žinomi žmonės.

„Tą dieną, kai pagalvojau, kad čia galėtų būti puikus restoranas, irgi buvo pavasaris, tik šiek tiek vėlyvesnis. Jau žydėjo vyšnios, visas paupys baltavo“, – šypsosi restorano savininkė Irina Grybė.

Tai jau ne pirmas jos ir jos vyro, Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijos prezidento, daugkartinio šalies šaudymo į skraidančius taikinius čempiono Virgilijaus Grybės restoranas. 2001 m. savo pirmąjį restoraną Irina atidarė Rusijoje. Vėliau poros verslas išsiplėtė, šiuo metu šioje šalyje jie valdo keturis restoranus.

„Puikiai žinome, koks tai sunkus darbas, tačiau visada norėjome pamėginti Lietuvoje“, – sako Irina. Virgilijus priduria, kad istorinis pastatas, kuriame XIX amžiuje veikė Griežtosios regulos kanauninkų Vilniaus vienuolių alaus bravoras, turėtų užtikrinti naujos vietos sėkmę. „Jei vienuoliams čia buvo gerai, bus gerai ir mūsų svečiams“, – neabejoja jis.

Keturis vaikus auginanti pora sako, kad restoraną jie kūrę lyg antruosius savo namus: iš lauko svečiai pirmiausia patenka į atvirą virtuvę, kur galima matyti, kaip gaminamas maistas, iš virtuvės – į gražiausią namų vietą – valgomąjį, antrajame aukšte įkurdintas kabinetas su uždaromis durimis ir angliško stiliaus odiniais minkštasuoliais, taip pat šeimų erdvė, kurioje pasirūpinta mažaisiais restorano lankytojais. Jiems čia įrengtas žaidimų kampelis.

„Pastaruoju metu mes patys į restoranus su savo keturiais vaikais beveik nevaikščiojome, – sako Irina. – Žmonės nėra pakantūs mažylių siautėjimui restoranuose netgi dienomis. Taigi antrame aukšte, neabejoju, jie netrukdys tiems, kurie nori ramiai papietauti ar pavakarieniauti apačioje.“

Per atidarymą vaikų balsų irgi buvo girdėti, tačiau jie spietėsi antrajame aukšte, kur drauge su Užupyje gyvenančia menininke, tekstilininke Sigita Emile Bausiene visi buvo įsitraukę į daržovių dirbtuvėles ir ką tik iš malkomis kūrenamos krosnies ištrauktų picų ragavimą.

Susirinkusiems svečiams pristatytas restorano šefas – iš restoranų „Druskos namai“ ir „Dublis“ virtuvių pažįstamas, Londono restoranuose „Grocer‘s Hall“, „Bellamy‘s Bruton Place“, „2AA“ „Arbuts“ dirbęs ir pietus bei vakarienes Madonnai, Guy Rittchie bei kitoms Anglijos garsenybėms ruošęs Šarūnas Paškauskas.

„Neduoti svečiams valgyti to, ko neduočiau savo dukroms“, – tokio svarbiausio principo restorano virtuvėje laikosi Šarūnas, itin vertinantis natūralumą ir produktų kokybę.

„Šefas yra mūsų restorano generolas, – sako Irina. – Jis visus veda į priekį ir duoda toną, dairosi į pasaulį, domisi, kas madinga“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)