Į čia įsikūrusį restoraną „Casa della Luna“ ketvirtadienio vakarą rinkosi itališkam maistui neabejingi gurmanai.

Įdomu tai, kad restoranas veikia dar nuo praėjusių metų vasaros, tačiau didysis atidarymas savo meto sulaukė tik dabar. Restorano šeimininkas Adamas Vasko atskleidžia, kad kol nebuvo visko patikrinę ir įsitikinę, kad visi akcentai sudėlioti taip, kaip reikia, garsiai reklamuotis nenorėjo. Tačiau tikina, kad šią vietą jau spėjo įvertinti ir pamėgti ne tik vietiniai.

„Tai buvo sena mano svajonė – turėti nedidelį šeimos restoranėlį. Klausimo, kur jį atidarysime, ilgai nesvarstėme. Mes patys visi – ir bendraturčiai, ir darbuotojai – esame iš Lazdynų. Pastebėjome, kad aplinkui tokių vietų labai trūksta, nėra kur ne tik skaniai pavalgyti, bet ir kavos išgerti“, – pasakoja A. Vasko.

Restorano virtuvė, kaip juokdamasis apibūdina šeimininkas, – europietiška su didele meile Italijai. Labiausiai jis didžiuojasi ant ant grotelių keptais patiekalais, prie kurių galima pasirinkti įvairius garnyrus, žemoje temperatūroje ruošta lašiša, jautienos steiku, kuris, kaip pabrėžia pašnekovas, gaminamas iš geriausios jautienos rūšių, pavyzdžiui, angusų mėsos. Meilę itališkai virtuvei atskleidžia makaronai „Carbonara“, ravioliai, desertai – tiramisu ir panakota, o atskirame vaikų meniu esantys rikotos blyneliai, tikina jis, jau spėję tapti restorano legenda.

Savaitgaliais vėlyvieji pusryčiai čia tęsiasi iki pat penktos valandos vakaro, nuolat vyksta degustacinės vakarienės. A. Vasko pamini, kad restorane galima paragauti bent dešimties rūšių kraftinio alaus, taip pat jis džiaugiasi plačia vyno korta.

Restorano šefas – jau nuo paauglystės gaminantis ir iš tokių profesionalų, kaip Deivydas Praspaliauskas, mokęsis Ignutis Klimavičius, kaip sako A. Vasko, nuolat eksperimentuoja.

Paklaustas, kas lankytojus gali patraukti atvykti būtent į šį toli nuo centro esantį miegamąjį rajoną, jis iškart akcentuoja kainą. „Mūsų kainos gerokai mažesnės nei centre. Pavyzdžiui, steikas su garnyru kainuoja 12 eurų, Cezario salotos pasirinktinai su tigrinėmis krevetės, vištiena arba mūsų pačių sūdyta lašiša kainuoja 7 eurus, burgeris su belgiškomis bulvėmis ir naminiu padažu – taip pat 7 eurus. Už 1,80 euro galima išgerti vietoje gaminamos nuostabios šaltalankių arbatos – ją, kaip ir kavą, išsineštinai dažnai užsisako vietiniai“, – vardija šeimininkas.

Didelis pranašumas, be žemesnių kainų, anot jo, ir tai, kad čia klientai visada ras laisvų vietų savo automobiliui. Be to, greta restorano veikia žaidimų kambarys, kur ramiai pasėdėti norintys tėvai gali palikti savo vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)