Kaip rašoma pranešime spaudai, iš viso šiemet „Vilnius Gastro 2017“ renginyje dalyvauja 21 restoranas. Netrukus jų virtuvių šefai atskleis, kokiais patiekalais ruošiasi nustebinti lankytojus. Renginio sumanytoja, organizacijos „Sustainable Vilnius“ vadovė Jennifer Avci sako, kad šis kulinarinis renginys yra puiki galimybė susipažinti su restoranais, jų aplinka ir, žinoma, pasimėgauti maistu.

„Kiek kartų būna taip, kad einate pro restoraną, lyg ir norėtųsi užsukti, bet trūksta laiko arba nesiryžtate, nes nežinote, ko tikėtis. „Vilnius Gastro“ yra puiki proga užsukti net į septynis skirtingus restoranus, apsidairyti, įvertinti aplinką, susipažinti su virtuvių šefais ir paskanauti jų paruoštų patiekalų. Į šį nuotykį labai rekomenduoju leistis su artimaisiais ar smagia draugų kompanija“, – pataria J. Avci.

„Vilnius Gastro 2017“ tikslas yra ne tik supažindinti lankytojus su skirtingais restoranais, bet ir skleisti ekologijos, socialinio atsakingumo idėjas. Restoranai maisto gamybai raginami naudoti vietinius produktus, o dalyviai – iš vienos vietos į kitą keliauti pėsčiomis. Kaip ir pernai visi, nusipirkę bilietus, prisidės prie Maltos ordino, kuris teikia pagalbą vargstantiesiems, socialinių iniciatyvų.

Svarbi naujovė – šiemet renginyje bus maksimaliai atsisakyta popieriaus. „Vilnius Gastro 2017“ dalyviai naudosis mobiliąja programėle, kurioje bus suprogramuoti specialūs kodai. Restoranuose jie bus skenuojami, o lankytojai turės unikalią galimybę čia pat įvertinti restoraną – jo aplinką ir patiektą maistą. Tie, kurie išmaniųjų telefonų neturi, bilietus galės atsispausdinti.

Mobiliojoje programėlėje bus galima rasti ir pasirinkto maršruto žemėlapį. Jis padės nepasiklysti klaidžiojant Vilniaus gatvėmis ir ieškant restoranų. Kulinarinės kelionės pasirinktu maršrutu tęsis nuo 16 iki 23 valandos. Kokia tvarka lankyti restoranus ir kiek juose užtrukti, spręs patys dalyviai. Kiekviename maršrute bus ir po barą, kurio šeimininkai pavaišins gėrimu.

„Kulinariją šiemet deriname su technologijomis. Dalyviai galės gyvai, esamuoju laiku įvertinti restoranus, o po renginio tiesiai į savo mobiliuosius telefonus gauti grįžtamąjį ryšį. Kiekvienas, kuris naudosis elektroniniais bilietais ir vertinimo sistema, galės matyti, kurie restoranai „Vilnius Gastro“ dalyvių buvo įvertinti geriausiai“, – pasakoja renginio sumanytoja.

J. Avci atkreipia dėmesį, kad restoranai vaišins iš anksto numatytais patiekalais – gėrimai prie maisto ar kiti meniu pasirinkimai į bilieto kainą nėra įskaičiuoti. Norintys dalyvauti kulinariniame safaryje turėtų suskubti ir įsigyti bilietus renginio svetainėje, nes artėjant renginio dienai jie brangs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją