Primename, kad pietums tinkamų vietų paieškas, kur dirbantiems mieste būtų galima ne tik trumpam atsipūsti, bet ir pavalgyti skaniai, greitai ir, žinoma, nebrangiai, pateikia tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė, kuri jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose.

Tądien, kai čia lankėmės su kolega, iš verslo pietų meniu galėjome užsisakyti prancūziškos bulvių sriubos, o iš antrųjų patiekalų buvo galima rinktis makaronus casarecce su naminiu pesto padažu arba ant grotelių keptą vištienos krūtinėlę su keptomis daržovėmis ir pastarnokų tyre. Mes abu pasirinkome sriubą ir vištieną. Kiekvienas sriubos ir antrojo patiekalo derinys kainuoja po 5,5 Eur, stalo vanduo įpilamas į stiklines ir yra nemokamas.

Ar skanu? Nors pagrindinis sriubos ingredientas – bulvės, o tokia sriuba neretai asocijuojasi su močiučių verdama bulviene arba tiesiog su labai jau paprasta sriuba, ši prancūziška sriuba mus tikrai nudžiugino, nes skonio prasme turėjo spalvų. Tinkamo karštumo, tiršta ir soti sriuba, prie kurios būtų labai derėjusi minkšta šilta duonelė ar skrebučiai. Būtent pastarųjų mums ir pritrūko.

Antrasis patiekalas – vištiena buvo paruošta tikrai gardžiai: pirmiausia apkepta grilyje, o vėliau konvekcinėje orkaitėje. Tai padėjo išlaikyti vištienos minkštumą ir iki galo neiškeptą krūtinėlės vidų – taip, būtent toks vidus ir buvo! Mėsa buvo sultinga, tačiau tikrai nereikėjo baimintis, kad ji dar žalia. Man toks paruošimo būdas labai patiko.

Mūsų abiejų bendri aplodismentai šefui Artūrui Tomaševičiui ir jo komandai už įsimenančius ir spalvingus pietus, kurie, atsižvelgiant į kaimynystėje esančias kitas maitinimo vietas, kainavo sąlyginai nedaug.

Ar greita? Pietauti atvykome po 13.00 valandos ir kadangi tuo metu lankytojų, be mūsų, daugiau nebuvo, mus aptarnavo labai greitai. Neturėdami daug laiko ir nesusigundę nei popiečio kava, nei desertais, užtrukome apie 35 minutes.

Kas įdomu? Įdomus šios vietos interjeras, visur pridėta daug įvairių smulkmenų, stačiakampės tarkos panaudotos kaip šviestuvai, vyno buteliais išdekoruota siena. Visos smulkmenos sukuria baro jaukumą.

Restorane yra dvi erdvės, kuriose rasite staliukų tiek su aukštintomis, tiek su įprasto dydžio kėdėmis.

Įspūdį paliko ir savotiškai įdomus aptarnavimas. Mus aptarnavęs vyras su mumis elgėsi kaip su senais draugeliais, pasirodė toks atsipalaidavęs ir nepersidirbantis. Ko gero, skųstis čia tikrai nėra dėl ko, todėl aptarnavimas kitoks ir tuo netgi įdomus.

Trumpa išvada. Šis restoranas net ir dienos pietų meniu skiria ypatingą dėmesį ir atskleidžia savo fantazijas. Kasdien čia apsilankyti galite nuo 12.00 val. dienos.

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele.

Vyno baras „TerraVino“, Subačiaus g. 6 a, Vilnius