Užeiga įsikūrusi toliau nuo centro – sostinės Naujamiesčio mikrorajone, ir man vėl teko prasukti kelis ratus aplink, kol radau, kur pasistatyti automobilį. O tada nusileidau į šaltą rūsį, kur nematyti dienos šviesos.

Dienos pietų meniu tądien buvo galima rinktis: trintą moliūgų sriubą (2 Eur), prancūzišką triušį (5 Eur), salotas su saulėje džiovintais pomidorais ir Parmos sūriu (4 Eur) ir savaitės burgerį su plėšyta kiauliena (5 Eur). Tokios kainos, jeigu patiekalus pirksite atskirai, bet galima įsigyti ir komplektus: sriuba ir salotos už 5 Eur, sriuba ir burgeris arba triušis – 6 Eur. Atskirai dar buvo galima įsigyti šaltibarščių (2 Eur). Stalo vanduo nemokamai.

Mudu su kartu pietavusiu draugu pasirinkome trintas moliūgų sriubas ir skirtingus antruosius patiekalus: draugas – triušį, aš – burgerį.

Ar skanu? Mums labai patiko „prekinė“ sriubos išvaizda ir jų pateikimas. Sriuba buvo pakankamai karšta ir skani, tik mums abiem norėjosi, kad ji būtų tirštesnė. Šalia buvo pateikta gardžiai apkepta duonelė.

Mano draugo antrasis patiekalas išvaizda taip nesužavėjo, o pamatę man atneštą burgerį, abu nustebome – jis atrodė kietai ir buvo milžiniškas! Prancūziškas triušis, nors ir neatrodė taip patraukliai, bet buvo labai minkštas, su garintomis daržovėmis šalia. Puikus derinys, geras skonis.

Kalbant apie burgerį, tai jame viskas buvo puiku, viskas derėjo tarpusavyje, nebuvo perkepta ar kitaip sugadinta, o porcija buvo labai didelė – išalkusiems patiktų.

Ar greita? Atvykome papietauti apie 13.00 val., lankytojų dar buvo nemažai, bet dauguma jau atsiskaitinėjo, tad netrukus čia likome vieni. Neskaičiuojant, kad sugaišau ieškodama vietos automobiliui, papietavome gana greitai, maždaug per valandą. Maistą užsisakyti ir už jį atsiskaityti čia reikia prie baro, tad toks principas tikrai viską pagreitina.

Kas įdomu? Interjerą, įvertinant, kad ši vieta rūsyje, galima irgi išskirti. Nors dienos šviesos čia nėra, bet visai jauku atsisėsti prie akmeninių sienų.

Trumpa išvada. Manau, kad atradau skaniausią burgerių vietą mieste. Valio! Tačiau užeigos šeimininkams norėčiau duoti draugišką patarimą – parašykite, kokie ingredientai kurį burgerį sudaro, juk jie čia net 9 rūšių. Taip bus paprasčiau tiek klientams, tiek aptarnaujančiam personalui, kuris turi tą patį per tą patį kartoti visiems naujai čia atvykusiems.

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele.

„Burger Street“, Švitrigailos g. 14, Vilnius