Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI skaitytojais.

Įspūdžiais apie išbandytą naują vietą Palangoje šiandien ir noriu pasidalinti. Palangiškiai draugai rekomendavo užsukti į vietą, pavadintą „Šilelis GastroPub“, o rekomendacijos man labai patinka.

Taigi atvykusi per pietų pertrauką galėjau pasirinkti iš tądien buvusių patiekalų: raugintų kopūstų sriubos (1 Eur) arba šaltibarščių (1,6 Eur), salotų su priedais (3,4 Eur), itališkų virtinių (3,5 Eur), kiaulienos sprandinės (3,7 Eur). Pasirinkau šaltibarščius ir kiaulienos sprandinę, užkeptą saulėje džiovintais pomidorais, su morkų-česnakų salotomis. Už šiuos pietus sumokėjau 5,3 Eur, stalo vanduo nemokamai jau stovėjo ant stalo.

Lyginant su sostine, tikrai ne ką pigiau, tad kokie įspūdžiai papietavus?

Ar skanu? Šypseną sukėlė šaltibarščių pateikimas – paprastas, bet įdomus sprendimas iškart pagyvino pietų pertrauką. Šaltibarščiams – vien tik pagyrimai, bulvės taip pat gardžiai apkeptos. Porcija didelė, tad po jos jau jaučiausi pavalgiusi.

Kavinė-baras „Šilelis GastroPub“

Deja, bet pagyrimų antrajam patiekalui išsakyti negaliu – daugiau nei pusė porcijos liko lėkštėje. Savo pastabas dėl perkepto maisto išdėsčiau mane aptarnavusiai merginai ir ji šypsodamasi atsakė, kad kitą kartą bus geriau. Neabejoju, tik nežinau, kada tas kitas kartas bus. Jei pavyks čia dar kartą apsilankyti, verčiau paragausiu jų kraftinio alaus ir užkandėlių, kurias komentatoriai taip giria.

Kavinė-baras „Šilelis GastroPub“

Ar greita? Pietaujančių apie 13.30 val. daug nebuvo, tad mane aptarnavo, maisto užsakymą priėmė ir atnešė labai greitai. Pietūs truko apie 35 min.

Kas įdomu? Aptarnavimas malonus, su šypsenomis ir tikrai greitas, o maisto pateikimas tvarkingas, visur švaru. Aplinka tiek viduje, tiek lauke jauki ir erdvi. Taip pat įdomus interjero akcentas, kurį diktuoja ir šios vietos pavadinimas – televizoriai „Šilelis“. Jais dekoruota visa baro siena.

Kavinė-baras „Šilelis GastroPub“

Ir galiausiai, nors ir keista apie tai kalbėti viešai, bet bene unikaliausia yra jų „nykštukų“ vieta! Krištoliniai sietynai ir klasikinė muzika privertė mane plačiai nusišypsoti ir tikrai smagu prisiminti iki dabar – įdomus sprendimas!

Išvada. Rekomendacijos aplankyti šį angliško stiliaus kavinę-barą manęs nenuvylė, nors ir turėjau pastabų maistui.

„Šilelis GastroPub“, Gintaro g. 43, Palanga