Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI skaitytojais.

Iškart pradėsiu nuo paminėtų stebuklų, kai atidaręs sunkias restorano duris, patenki į labai jaukią ir skoningai įrengtą restorano erdvę. Būtent tokį kontrastą su apačioje esančia maisto prekių parduotuve ir galiu pavadinti stebuklingu. Bendroje salėje daug keliaviečių staliukų, o keliose atskirose mažesnėse salytėse – šeimyniniai paserviruoti stalai, kur privačiau papietauti ar pavakaroti gali didesnės kompanijos.

Mes pasirinkome ne ką mažiau jaukią ir didelę terasą ir užsisakėme vienintelį dienos pietų pasirinkimą – kukulaičių sriubą ir kiaulienos šašlykų. Toks mėsingas komplektas čia kainuoja 5,5 Eur. Vegetarams maisto taip pat yra, bet užsisakyti reiktų iš bendro meniu. Stalo vanduo nemokamas.

Savo ir kartu pietavusių kolegų įspūdžius tradiciškai aprašau atsakydama į tris pagrindinius klausimus.

Ar skanu? Kadangi dienos pietų meniu yra toks siauras, neturi didelio pasirinkimo ir tikiesi, kad bus bent jau skanu. Ir turiu pripažinti, kad taip ir buvo.

Sriuba buvo nei per karšta, nei per šalta, nei per tiršta ar skysta. Joje buvo daug daržovių ir po du didelius mėsos kukulius. Sriuba soti, o ir pati porcija ne vaikiška. Šalia sriubos buvo pateiktos dvi minkštos šviesios duonos gabalėliai. Mums patiko tiek vaizdas, tiek skonis.

Restoranas „Plento Grill & Wine“

Antrojo patiekalo laukėme su nekantrumu, juk armėniški šašlykai – tikra legenda! Bet sulaukę jų liūdnai nusišypsojome – lėkštėje gulėjo vos trys gabaliukai. Dabar tenka pripažinti, kad su išvadomis paskubėjome, nes po pietų visi džiaugėsi kaip tik tokių porcijų dydžiu. Nelikome alkani, bet ir nepersivalgėme, kad būtų sunku grįžti į darbus.

Tiesa, patys šašlykai mums pasirodė truputį per sūrūs, o prie šalia pateikto garnyro dar labai puikiai būtų derėję žirneliai ar salotos su šlakeliu aliejaus. Nežinau, ar tai būtų labai armėniška, bet tokie mūsų pasiūlymai.

Ar greita? Atvykus papietauti apie 12.40 val., lankytojų bumo nebuvo ir mus aptarnavo bei maistą pristatė greitai. Mūsų pietūs truko trumpiau nei valandą.

Kas įdomu? Didžiausią įdomybę jau aprašiau viršuje, o pratęsiant atsakymą į šį klausimą, dar galima paminėti, kad šis restoranas yra šeimos verslas, kurį puoselėja Garnikas Kazarianas su žmona Ana.

Ryški interjero detalė – vyno spinta-vitrina, kurioje reguliuojama temperatūra ir drėgmė leidžia svečiams pasiūlyti gero vyno kortą.

Restoranas „Plento Grill & Wine“

Restorano virtuvė atvira, tad svečiai čia gali matyti gamybos procesą. Čia įrengtas anglių grilius, ant kurio gaminama didžioji dalis patiekalų, o orkaitė-duonkepė čia kūrenama malkomis.

Trumpa išvada. Dėl pasirinktos vietos įsikurti maitinimo įstaigos „nurašyti“ neskubėkime. Visai netikėtinai atrasta vieta gali tapti viena iš jūsų mėgstamiausių. Būtent taip man ir nutiko su šiuo plento restoranu.

„Plento Grill & Wine“, Nemenčinės pl. 33, Vilnius