Aukcionas įvyks gurmė burgerių festivalio „Vilnius Burger Fest“ metu, rašoma atsiųstame pranešime. Šiuos burgerius ruoš Vilniaus restorano „Drama Burger“ šefai, o patį aukcioną ves VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas.

Jo teigimu, paragauti tokių burgerių bus galima tik vieną kartą gyvenime. „Šios progos pramiegoti tiesiog negalima. Kviečiu visus prisidėti prie unikalios pramogos ir įsigyti ne daiktą, o emociją, kurią sukelia išskirtinis ir, be abejo, skanus maistas“, – sakė A. Ivanauskas.

Kulinarinių knygų autorius, radijo ir TV laidų vedėjas ir lektorius prisipažino esąs prisiekęs burgerių gerbėjas. Pastaruoju metu lankęsis Singapūre, Honkonge ir Niujorke, jis teigia, kad Lietuvoje ruošiami burgeriai yra pasaulinio lygio.

„Vilnius Burger Fest“

„Labai džiaugiuosi, kad su laiku auga žmonių supratimas apie maistą, o poreikių kartelė vis kyla aukštyn. Mes visi norime valgyti tik skaniausius mėsainius, kurie būtų paruošti iš aukščiausios kokybės produktų. Tai, kad buvo sugalvotas toks aukcionas ir kokie jame bus pateikti mėsainiai, yra geriausias šios tendencijos įrodymas“, – pasakojo A. Ivanauskas.

Aukcione, kurio pradžia numatyta 19.30 val., bus pateikti trys burgeriai. Tai – ėriuko kulno burgeris, „Tomahawk“ didkepsnio burgeris su ant grilio keptu „Manchego“ sūriu bei Kobės jautienos burgeris su aukso popieriumi, kuriame taip pat bus dvejus metus brandinto „Parmigiano Reggiano“ sūrio, juodųjų trumų ir ančių kepenėlių pašteto foie gras.

„Vilnius Burger Fest“

„Šiuo pirmą kartą rengiamu aukcionu norime akcentuoti gurmė burgerio įvairovę. Festivalyje bus galima paragauti daugybę įvairių burgerių: vegetariškų, su žuvimi, įvairiausiomis mėsos rūšimis, egzotiškais ingredientais ir tokių, kurių paruošimas gali trukti daugiau nei parą. Visa tai sukurs nepamirštamą šventę maisto mylėtojams“, – teigė vienas festivalio iniciatorių, restorano „Drama Burger“ atstovas Simas Slabačiauskas.

Trečią kartą rengiamame „Vilnius Burger Fest“ dalyvaus 16 Lietuvos restoranų, barų ir desertų ruošėjų: „Alkanas Briedis“, „Boom! Burgers“, „Balti Drambliai“, „Drama Burger“, „Foodwankers“, „Foxes Burger & Lobster”, „Ice Dunes“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Marsas“, „Meat Lover's Pub“, „Peri Peri Restas“ kartu su „Čiop Čiop“, „Piano Man“, „Jūra iki kelių“ (buvusi „Šiaurės jūra“), „Pancho“ ir „Tapas“.

„Vilnius Burger Fest“

Gurmė (pranc. gourmet) burgerių festivalis vienija kulinarijos entuziastus, ypatingą dėmesį skiriančius šio patiekalo paruošimui. Gurmė burgeriai nuo pateikiamų greito maisto įstaigose skiriasi šviežiais ir kokybiškais produktais, ruošimo būdais, išmoningu ingredientų derinimu ir estetišku pateikimu.

Pasaulyje gurmė burgerių judėjimas prasidėjo prieš porą dešimtmečių, kai virtuvės šefai suvokė, kad burgeris gali būti ruošiamas iš visaverčių ir šviežių produktų, o jų derinimo galimybės yra beribės. Prieš penkerius metus gurmė burgerių banga pasiekė ir Lietuvą.

Pasaulines tendencijas puikiai atspindi „Vilnius Burger Fest“ lankytojų skaičius: 2015 m. jame apsilankė 6000 žmonių, o praėjusiais metais – per 7000.

Festivalis vyks Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41). Įėjimas į festivalį nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją