Ilsėdamasis ar vykdamas į keliones darbo reikalais Makalius dažniausiai mėgaujasi šalta kava, o neseniai išmėgino ir naują Lietuvoje šaltai brandintą kavą „Cold Brew“, rašoma pranešime spaudai.

„Vasarą Lietuvoje, kai karšta, ir viešėdamas šilto klimato šalyse renkuosi šaltus gėrimus, o šalta kava yra pirmas pasirinkimas keliaujant – būtent iš užsienio šaltos kavos mada atkeliavo ir pas mus. Šaltos kavos kultūrą užsienio šalyse stebiu jau apie dešimt metų – tiek, kiek keliauju, todėl kelionės man visada asocijuojasi su šaltos kavos puodeliu išsineštinai: vaikštai ir gurkšnoji šaltą gėrimą. Tuo pačiu metu gražiais vaizdais džiaugiasi tavo akys, o gardžiais skoniais – skonio jutikliai“, – sako R. Širvinskas.

Pasak Makaliaus vardu žinomo keliautojo, kava jis mėgaujasi nuo vaikystės. „Prisimenu, turėjau net tokį ritualą vėlyvoje paauglystėje: grįžti iš mokyklos, padarai visus darbus ir sėdi vakare žiūrėti savo mėgstamą serialą ar filmą su puodeliu kavos. Tuo metu tai būdavo tirpi, vadinamoji „trys viename“ kava, vėliau – kava su pienu. Kitokios kavos gerti negalėdavau, tačiau vienu momentu tiesiog praradau norą gerti kavą ir labai džiaugiausi, kai prieš metus jis vėl sugrįžo“, – sako agentūros „Makalius“ įkūrėjas Rimvydas Širvinskas-Makalius.

Rimvydas Širvinskas - Makalius

Viešėdamas Sicilijoje, nedideliame žvejų kaimelyje, ant jūros kranto jis pastebėjo mažą kavinukę, skirtą tik vietiniams – turistų ten nebuvo. „Joje vyravo labai gera atmosfera, puiki nuotaika – nusprendžiau užsisakyti kavos. Kai paprašiau kavos su pienu, kaip pas mus įprasta, į mane padavėja pasižiūrėjo nuostabos kupinu žvilgsniu ir pasiteiravo, ar aš žinau, kiek jie turi kavos su pienu: nuo kavos, kurios pusė puodelio užima pienas, iki kavos su šlakeliu pieno, su kondensuotu pienu, espresso su pienu ir t.t. Mano pasirinkta kava su šviežiai keptu kruasanu buvo be galo skani – nuo to laiko vėl mėgaujuosi kava“, – pasakoja verslininkas.

Grįžęs iš kelionės Makalius sutiko, kad ir jų kontoroje atsirastų kavos aparatas, kurio jau seniai prašė kolektyvas. „Dabar darbe išbandome įvairias kavos rūšis ir skirtingus skonius. Labai smagu eksperimentuoti ir atrasti kažką naujo. Dabar geriu kavą su pienu be laktozės. Mėgstu kavą su pienu, kad būtų švelniau. Kavos man nereikia, kad atsibusčiau – šis gėrimas nėra man būtinas iš pačio ryto. Dažniausiai dieną pradedu skaniais pusryčiais ir šviežiai spaustomis apelsinų sultimis. O atėjęs į darbą visada įsijungiu kompiuterį ir prieš pradėdamas skaityti laiškus, planuotis užduotis, paspaudžiu kavos aparato mygtuką, pasidarau puodelį kavos ir su juo pradedu darbo dieną“, – sako R. Širvinskas.

Makaliui teko ragauti ir pasaulyje brangiausios „Kopi Luwak“ kavos, kuri išsiskiria savo apdorojimo procesu: jos pupeles suvalgo ir suvirškina palminiai musangai, vėliau jos džiovinamos, malamos ir net vienoje pigiausių pasaulio šalių – Indonezijoje tokia kava parduodama po 8–10 eurų už puodelį. Tiesa, dabar, kai apsilankė šios kavos gaminimu užsiimančioje įmonėje ir pamatė, kokiomis sąlygomis laikomi šie gyvūnai, planuojantiems išmėginti šią kavą jis rekomenduoja pirma pasidomėti, ar ją apdorojantys palminiai musangai gyvena laisvėje, ar narvuose.

Vis tik žinios apie tai, kaip gaunamos ir apdorojamos „Kopi Luwak“ kavos pupelės, kavos skoniui įtakos neturi – tai labai skani kava. Įvertinęs brangiausią pasaulyje kavą, Makalius ragavo ir tik šiemet Lietuvą pasiekusios „Paulig“ šaltai brandintos kavos „Cold Brew“. Šaltu vandeniu užpiltą ir 12–16 valandų brandintą kavą barista Paulina Palaikytė žinomam keliautojui pasiūlė paragauti su jo mėgstamu vaisiumi – apelsinu. Kartu jie ruošė šaltai brandintos kavos kokteilį su pasiflorų tyre, „Schweppes Tonic“ vandeniu, apelsinais ir ledukais.

Visi norintys šio kokteilio galės paragauti jau šį ketvirtadienį, liepos 27 d., restobare „Spot“, Vilniuje, vyksiančiame renginyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)