„Juk namie mes dažnai turime svogūnų, česnakų, sūrio – taip galime greitai ir kokybiškai pasiruošti maisto, jei neturime laiko“, – kalba M. Paulauskas.

Reikės:

tuno skardinėse
apie 30 g majonezo
apie 10 g vasabio pastos
druskos pagal skonį
1 raudonojo svogūno
1 jelapeno
apie 50 g čederio sūrio
2 vnt. tortilijos

Gaminimas:

Svogūną nulupame ir supjaustome pusžiedžiais.
Čederio sūrį sutarkuojame per stambią tarką.
Jelapeną perpjauname per pusę, išimame sėklas ir taip pat supjaustome pusžiedžiais.
Per sietelį nuvarviname tuno iš skardinės skystį, nes kepdamas tunas ir taip išskirs sultis, o kesadilija turi likti traški.
Sudedame tuną į indelį ir įdedame majonezo bei vasabio pastos. Įberiame šiek tiek druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.
Paruoštą tuną su majonezu dedame ant tortilijos puselės, ant viršaus išdėliojame raudonojo svogūno ir jelapeno žiedelius, pabarstome sūrio.
Perlenkiame tortiliją per pusę ir dedame į įkaitintą keptuvę. Kepdami aliejaus nenaudojame, kad tortilija neprisigertų riebalų. Kepame iš abiejų pusių, kol tortilija gražiai paruduos ir taps traški.

Pasak M. Paulausko, šis patiekalas nėra kaloringas – viskas priklauso nuo dedamo majonezo kiekio ir tuno – jei šio nenusausinsime, jis liks riebesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)