Braškės ir tortas – kas gali būti geriau už šią kombinaciją? Šis gaivus ir aromatingas skanėstas – pats tikriausias vasaros desertas. Nuo pat pirmo kąsnio, braškių torto gabalėlis pakeri savo paprastumu ir gardumu, todėl „IKI“ kepyklų vadovė Nijolė Juchnevič siūlo išmėginti klasikinį braškių torto receptą.

Jums reikės:

500 g braškių

200 g maskarponės sūrio

200 g grietinėlės

200 ml cukraus pudros

2 pakelių paruošiamos braškių želė

3 a. š. želatinos

1 citrinos

Biskvito

Gaminimas:

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra, atsargiai įmaišykite maskarponės sūrį ir įspauskite citriną. Tuo pačiu metu paruoškite želatiną – užpilkite ją šaltu vandeniu ir palaukite apie pusvalandį, kol išbrinks, tik nepamirškite kartkartėmis pamaišyti. Tada želatiną sudėkite į jau turimą masę ir taip pat išmaišykite.

Supjaustykite braškes ir sudėkite į turimos formos dugną, užpilkite ištirpintą braškių želė ir leiskite sustingti. Ant viršaus pilkite maskarponės ir grietinėlės mišinį ir vėl leiskite sustingti.

Tuomet sudėkite biskvitą ir įdėkite į šaldytuvą ar kitą šaltą vietą atvėsinimui. Įsitikinkite, kad sluoksniai pakankamai sustingo ir tuomet patiekite tortą svečiams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)