Braškės ir tortas – kas gali būti geriau už šią kombinaciją? Šis gaivus ir aromatingas skanėstas – pats tikriausias vasaros desertas. Nuo pat pirmo kąsnio, braškių torto gabalėlis pakeri savo paprastumu ir gardumu, todėl „IKI“ kepyklų vadovė Nijolė Juchnevič siūlo išmėginti klasikinį braškių torto receptą.
Jums reikės:
500 g braškių
200 g maskarponės sūrio
200 g grietinėlės
200 ml cukraus pudros
2 pakelių paruošiamos braškių želė
3 a. š. želatinos
1 citrinos
Biskvito
Gaminimas:
Grietinėlę išplakite su cukraus pudra, atsargiai įmaišykite maskarponės sūrį ir įspauskite citriną. Tuo pačiu metu paruoškite želatiną – užpilkite ją šaltu vandeniu ir palaukite apie pusvalandį, kol išbrinks, tik nepamirškite kartkartėmis pamaišyti. Tada želatiną sudėkite į jau turimą masę ir taip pat išmaišykite.
Supjaustykite braškes ir sudėkite į turimos formos dugną, užpilkite ištirpintą braškių želė ir leiskite sustingti. Ant viršaus pilkite maskarponės ir grietinėlės mišinį ir vėl leiskite sustingti.
Tuomet sudėkite biskvitą ir įdėkite į šaldytuvą ar kitą šaltą vietą atvėsinimui. Įsitikinkite, kad sluoksniai pakankamai sustingo ir tuomet patiekite tortą svečiams.