Kumpio ir džiovintų slyvų užkandėlė

Reikės: 24 džiovintų slyvų be kauliukų, 24 plonų kumpio juostelių, 100 g kieto sūrio.

Paruošimas: sūrį supjaustome kubeliais. Įpjauname slyvą ir įdedame į ją sūrio gabaliuką. Tada ją apsukame kumpio juostele ir persmeigiame mediniu smeigtuku. Paruoštus suktinukus sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame 20 minučių 200°C temperatūroje.

Užkandukai su chorizo

„Tai gardėsis be kurio ispanai savo stalo neįsivaizduoja. Paruošti šį užkandį paprasčiau nei paprasta, o įvardintas proporcijas galite koreguoti pagal savo poreikius. Paskrudinkite baltos duonos riekes, geriausia perpjaukite per pusę.

Tuomet pakepinkite 2 chorizo dešreles, kurios turi būti perpjautos per pusę, kol apskrus. Galiausiai įdėkite keptų ir marinuotų paprikų apie 70 gramų ir palikite kelioms minutėms su dešrelėmis. Na, ir pabaigai, kai visus ingredientus sudėsite ant batono, uždėkite rukolos – skonis bus tobulas“, – gardžiu receptu dalijosi A. Petraitis.

Keptos bulvės įdarytos bekonu ir sūriu

Reikės: 4 vidutinio dydžio bulvių, 1/4 puodelio sviesto, 1 puodelio grietinės, 1 puodelio susmulkinto čederio sūrio, 4 iškeptų ir susmulkintų bekono juostelių, 3-4 supjaustytų svogūno laiškų.

Paruošimas: gerai nuplautas bulves su lupenomis aptepame aliejumi ir kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 valandą. Iškeptas bulves perpjauname perpus ir su šaukštu išskobiame dalį minkštimo. Dubenyje sutriname bulvės minkštimą su sviestu, sudedame grietinę, apkeptą ir supjaustytą bekoną bei supjaustytus svogūno laiškus. Šiuo įdaru pripildome bulvių puseles ir jų viršų apibarstome tarkuotu sūriu. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris gražiai išsilydys ir apskrus.

Kiauliena su bulvėmis (Eiliv-Sonas Aceron nuotr.)

Lavašo suktinukai su kiauliena

A. Petraitis išdavė lengvą ir greitą receptą: „Šį receptą ruoškite priklausomai nuo svečių kiekio. Pirmiausiai galite pasibandyti su keliais lavašo lakštais. Ant jų galima patepti pomidorų tyrės ar lydyto sūrelio.

Garnyrui paruošti naudokite maltą kiaulieną, į kurią prieš tai įdėkite prieskonių pagal skonį. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, iš pradžių geriau pakepinti svogūną, tuomet dėti paruoštą kiaulieną, galite įmesti ir smulkiai papjaustytos paprikos. Jei nenorite vargti su malta kiauliena, vietoj jos mažais gabaliukais supjaustykite chorizo dešrą. Tik tuomet jokių prieskonių dėti nebereikės.

Galiausiai ant lavašo paskirstykite paruoštą garnyrą, negailėkite sūrio ir lavašą susukite. Štai ir lengvai pagaminamas užkandis. Prieš patiekiant galite dar įdėti pakaitinti į orkaitę. Visuomet svarbiausia sau leisti eksperimentuoti!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją