Kiekvienoje virtuvėje galima rasti vieną kitą receptą, perimtą iš tėvų ar net senelių. Kaišiadoryse gyvenanti prekinio ženklo „Gražu net mėlyna“ įkūrėja Kristina Macelytė tokių receptų turi ne vieną ir dažnai pagal juos gamina. Vienas tokių – bulvišnykai. Neseniai šio patiekalo receptu pasidalijusi ...
Laidoje „Mamų virtuvė“ apsilankiusi žurnalistė Daiva Žeimytė-Bilienė įrodė, kad yra ir puiki kulinarė. Laidos žiūrovams ji pagamino mylimiausią trimečio savo sūnaus Mykolo sriubą su pagardais. Įdomu tai, kad daržoves sriubai žurnalistė užsiaugina savo darže, o į tradicinę kopūstienę drąsiai deda neį...
Vaida Kurpienė išvardijo 7 labiausiai cholesterolį didinančius produktus – tai nėra sviestas ar kiauliena (4)
Apie cholesterolį daug kalbama ir pasiteiravus, kas didina blogojo cholesterolio (MTL) kiekį kraujyje, dauguma paminės gyvūninės kilmės produktus. Žinoma dietistė ir sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė skuba patikslinti: nėra teisinga taip sakyti. Ir paaiškina, kodėl net jei su maistu gauname...
Pirmąkart paragavo dilgėlių pesto ir nustebo dėl skonio: teko tramdyti save, kad visko nesuvalgyčiau
Nors tradiciškai jis ruošiamas iš bazilikų, šiandien pesto padažas gaminamas iš labai įvairių žalumynų. Jį ruošia iš krapų, morkų, petražolių ir kitokių lapų bei stiebelių. Auklių agentūros „Mama ir auklė“ įkūrėja, knygos „Kaip pasirinkti auklę“ autorė Ieva Augustinienė kviečia pasigaminti pesto iš ...
Tokio pyrago receptas – tikra palaima nuolat skubantiems žmonėms. Kaip teigia recepto autorė tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė, šis varškės pyragas pagaminamas labai greitai ir paprastai. O yra labai gardus, purus ir minkštas biskvitinis sluoksniuotas varškės pyragas. Belieka...
Candida grybelio sukeliama kandidozė vargina daugelį, o jos atsikratyti visam laikui nėra paprasta. Įvairiais duomenimis, su nemaloniais šio grybelio sukeliamais simptomais susiduria 3 iš 4 moterų, tačiau jie būdingi ir vyrams. Dietistė, sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė pasidalijo savo...
Šis receptas tikrai patiks tiems, kas negali gyventi be desertų, tačiau linkę ieškoti sveikesnių jų alternatyvų. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė itin mėgsta gaminti tiramisu, nes tai vienas greičiausiai ir lengviausiai pagaminamų desertų, kuris patinka visai šeimai...
Kažkada vėl turėjo ateiti tokia diena, kai valgysiu kebabą.
„Mes rojuje“ – šūkteli man nuo gretimo stalelio žinomas Lietuvoje veidas, kuris taip pat čia atvyko ne pirmą kartą.
Šiandien tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė dalijasi receptais, kurie dar niekada nieko nenuvylė. Pagal juos paruošti patiekalai patinka ne tik šeimos nariams, bet ir tinklaraščio kūrėjos sekėjams. Kviečiu išmėginti ir jus. Tekste yra šių patiekalų receptai: sultinga ir minkšt...
Vis aukščiau kylanti saulė kviečia ne tik į savo racioną įtraukti daugiau spalvingų vaisių, bet ir apšviesdama namus primena apie pavasarinį tvarkymąsi. Vienu šūviu galima nušauti du zuikius išleidžiant visai nedaug – iš apelsinų pasigaminti sočių ispaniškų salotų ar kvapnų pyragą, o šių vaisių žiev...
Pažiūrėkime, kiek aš išmanau restoranų galaktiką - ir ypatingai Lietuvoje, kuri pagaliau buvo įleista į pripažintos pasaulyje gastronomijos šeimą.
Kai viena pažįstama pasigyrė, jog jau keli mėnesiai vartoja maistines mieles ir nėkart nesirgo, netgi jaučia stiprėjantį organizmą ir gerėjančią sveikatą, nutariau pasidomėti, kas tai yra. LSU docentė, biomedicinos mokslų daktarė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė patikina, kad maistinės m...
Augustė atliko eksperimentą – iškepė 2 rūšių tinginių čeburekus ir pasakė, kurie gerokai skanesni (1)
Sumaniusi palepinti šeimą gardžiu užkandžiu, maisto tinklaraščio „Ragautoja“ kūrėja Augustė Sudeikienė nutarė pagaminti dviejų rūšių tinginių čeburekus. Gamyba – itin paprasta, o iškepus gana greitai paaiškėjo ir nugalėtojas.
Prasidėjusi pavasariška šiluma skelbia apie nenumaldomai artėjantį lauko kepsninių sezoną. Jo metu ant grotelių ar iešmelių kepame įvairią mėsą, daržovės ar mėgstamą sūrį. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad norintys grilio sezoną pradėti sveikiau, turėtų rinktis patiekalus iš vištien...
Živilė Kropaitė-Basiulė dalijasi klasikinių varškėčių receptu: svarbiausia nepadauginti vieno ingrediento (1)
Mamų virtuvės laidoje receptas, kuris greičiausiai turėjo būti pagamintas jau pirmose laidose – varškėčiai. Juk juos gamina ir savitą receptą turi kiekviena mama. Klasikinių varškėčių receptą šį kartą pristato žurnalistė, TV laidų vedėja – Živilė Kropaitė-Basiulė.
Mitybos specialistai pastebi, kad šiuose riešutuose ypač gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios mažina uždegimą ir apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų.
Šis maisto produktas padeda sulaukti ir 100 metų: ilgiausiai pasaulyje gyvenančios šeimos receptas (2)
Ar tiesa, kad būtent pupelės ir yra tas stebuklingas ilgaamžiškumo maistas?
Šiandien pakalbėsiu apie maistą, kurį dievinu. Geriausią Lietuvos restoraną mano širdžiai: apie jį taip sakau nuo 2015 metų, kai atėjau ten pirmą kartą ir ši meilė trunka jau devynerius metus, nė karto tuo neabejojau, ir šeštadienį važiavau į Kauną specialiai, kad ten pavalgyčiau ir jums parašyčiau ...
„Jeigu mėgstate eksperimentuoti ir nebijote naujų, neįprastų skonių, savo pavasario valgiaraštį galite pabandyti paįvairinti gėlėmis ir laukinėmis žolėmis“, – sakė kretingiškė žolininkė Katerina Labanauskienė.
Ilgai lauktas šalies gurmanų verdiktas: „Tablein Diners’ Awards 2023“ apdovanojimuose paskelbti geriausiai svečių 2023 metais įvertinti Lietuvos restoranai. Beje, tai ne vieninteliai geriausių restoranų rinkimai Lietuvoje. Vėl startuoja „30 geriausių restoranų“ reitingas, kur savo vertinimus galite ...
Laidoje „Mamų virtuvė“ apsilankiusi dainininkė Erica Jennings pasidalijo receptu, kurį dievina ne tik ji pati, bet ir visi trys jos vaikai.
Be šių maisto produktų, labai svarbu mažinti suvartojamo natrio kiekį, riboti alkoholio vartojimą ir palaikyti sveiką svorį.
Ar kada susimąstėte, kaip į žmogaus vartojamų produktų racioną atkeliavo, pavyzdžiui, jogurtas arba pelėsinis sūris? O kas galėjo sugalvoti sausainius su šokolado gabalėliais? O kaip su bulvių traškučiais? Įdomu, kas tasai juos išradęs genijus? Vis dėlto iš tikrųjų daugelio puikiai žinomų produktų i...
Neabejotinai po Velykų liko virtų kiaušinių. O kad jų nereikėtų išmesti, dalijamės idėjomis, kur panaudoti. Gaminkite: škotiškus kiaušinius, ramenų sriubą, kiaušinių užtepėlę, gaivias salotas, šiltas salotas, įdarytus kiaušinius.
Po šventinio savaitgalio dažnas iškart bando badauti ar iki išsekimo sportuoti, bet sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad drastiški žingsniai, grįžtant į normalų maitinimosi ritmą, nebūtini. Per iškrovos dieną taip pat nebūtina gerti vien tik vande...
Su šv.Velykom jus visus, gražių margučių, ir jūsų mėgstamas restoranų kritikas pasirodo, kaip esate įpratę, su gerąja naujiena.
Be galo aromatinga, itin minkšta ir su auksine, traškia odele – orkaitėje kepta antis vis dažniau tampa pagrindine lietuvių Velykų stalo žvaigžde. Kaip antį paruošti, kad iškepusi būtų minkšta ir sultinga, pataria ekspertai.
Neabejojame, kad ir jūsų virtuvėje – šventinės nuotaikos. Jei dar trūksta idėjų, ką pagaminti Velykų stalui, kviečiu pasidairyti. Maisto tinklaraštininkės dalijasi pačiais įvairiausiais receptais – nuo šaltų užkandžių iki gardžių desertų. Tekste šie receptai: mandras zuikis su džiovintais pomidorais...
Ant bet kokio šventinio stalo užkandžiai – itin pageidaujami. Juos mėgsta tiek vaikai, tiek suaugę. Gražiu oru juos patogu neštis susiruošus pasivaikščioti. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi aibe šaltų užkandžių, kurie neabejotinai sužavės tiek jus, tiek jūsų svečius.