„Septynių dienų kelionė maršrutu Lietuva – Austrija – Lietuva ir įprasta užduotis vairuotojui – pristatyti krovinius užsakovams, sunaudojant kuo mažiau degalų. Naujojo „Volvo Trucks Lietuva“ pristatomo serialo „Reisas“ serijose žiūrovai galės išvysti realiomis transporto įmonės „LMH Baltic“ darbo sąlygomis nufilmuotą kasdienį profesionalaus tolimųjų reisų vairuotojo darbą ir gyvenimą kelyje”, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Seriale prie „Volvo FH“ vairo sėdo didelę darbo patirtį turintis „LMH Baltic“ vairuotojas Linas Savukynas, sutikęs priimti iššūkį nugabenti krovinius ekonomiškai ir laiku. Penkiose serijose bus atskleidžiamas kasdienis tolimųjų reisų vairuotojų gyvenimas ir naujausi „Volvo“ sunkvežimių techniniai sprendimai bei paslaugos, mažinantys degalų sąnaudas.

„Esame nedidelė transporto įmonė, ir mums itin svarbu efektyviai pristatyti krovinius. Todėl nedvejodami sutikome dalyvauti pasiūlytame eksperimente ir tikromis mūsų darbo sąlygomis išbandyti naujausią „Volvo“ vilkiką ir jo jėgos agregatų efektyvumą“, – sako Vilniuje įsikūrusios „LMH Baltic“ įkūrėjas Egidijus Kairys.

Bendrovės „LMH Baltic“ vairuotojas Linas Savukynas liepos pabaigoje su daugiau nei 18 t kroviniu pakrautu „Volvo FH“ sąstatu leidosi į eilinę savo savaitės trukmės kelionę iš Lietuvos į Austriją ir atgal. Vairuodamas 500 AG vilkiką su automatizuota „I-Shift“ pavarų dėže, Linas pakeliui iškraudamas ir pakraudamas dalinius krovinius įveikė beveik 3500 km.

„Manau, kad serialas daugiau nei 80 proc. atskleidė mano darbo kasdienybę – atstumus, kuriuos turime įveikti, poilsio valandėles ar pokalbius su Lietuvoje likusia šeima. Nors kelionė buvo įprasta, tačiau darbas, stebint filmavimo komandai, buvo įdomi ir nauja patirtis. Reikėjo daugiau nei paros, kad priprasčiau prie operatorių. Tikiu, jog mums pavyko įamžinti tikrą kasdienių kelionių ir darbo eigos atmosferą“, – patirtimi dalinasi L. Savukynas.

Seriale galima susipažinti su tolimųjų reisų kasdienybe – vairuotojo bendravimu su transporto vadybininkais, pakrovimo darbais, laisvalaikiu ir nakvynėmis stovėjimo aikštelėse.

Eksperimento tikslumą užtikrina „Dynafleet“ informacinė transporto sistema, kuria „Volvo Trucks Lietuva“ vairuotojų instruktorius stebi Lino važiavimą ir pateikia savo įžvalgas bei komentarus apie degalų sąnaudas.

Ar pavyks Linui įveikti iššūkį, bus galima pamatyti penkių dalių seriale „Reisas“. Naujos serijos bus pristatomos kiekvieną savaitę.

Pirmoji serija