10 vieta. Apple Music „Taylor vs. Treadmill”

Pačių „Apple” kompanijos viduje sukurta reklama, kurioje nusifilmavo viena didžiausių šiuolaikinių pop žvaigdžių Taylor Swift. Prie reklamos sėkmės nemažai prisidėjo ir tai, kad ja buvo pasidalinti tarp 94 milijonų dainininkės sekėjų socialiniame tinkle „Instagram”.

9 vieta. Old Spice, „Rocket Car”
Agentūra: Wieden + Kennedy

Žinote standartines reklamas, apie visus sunkumus nugalinčius beprotiškai raumeningus vyrus, dėl kurių iš proto eina visos moterys? Iš pirmo žvilgsnio, ši reklama atrodo viena iš jų. Tačiau pažiūrėkite iki galo – šis prekės ženklas parodo, kad moka pasijuokti iš savęs ir jam nesvetimas humoro jausmas.

8 vieta. Morton Salt, „OK Go: The One Moment”
Agentūra: Ogilvy & Mather

O ši reklama, kurią tikrai galima apibūdinti tiesiog kaip gražią pačia geriausia prasme. Pasimėgaukite džiaugsmu akims –tokius stebuklus galima gauti tiesiog sulėtinus rodomą vaizdą.

7 vieta. Kenzo, „My Mutant Brain”
Agentūra: Framework

Šioje reklamoje turbūt keisčiausias reklamoje užfiksuotas šokis… Jei dar nematėte, išties verta.

6 vieta. Jeep, „Portraits”
Agentūra: iris New York

75-ąjį gimtadienį šventęs „Jeep“ prekės ženklas nusprendė parodyti, kad ne jie kuria džipus: tai daro tie, kurie juos vairuoja. Ir tam surinko įspūdingą džipų vairuotojų nuotraukų kolekciją.

5 vieta. H&M, „Come Together”
Agentūra: adam&eveDDB

Geriausių reklamų sąrašas tiesiog negali būti be kalėdinės reklamos. Ir būtent „H&M“ reklama šiais metais „Adweek“ autorių nuomone buvo labiausiai verta į jį patekti.

4 vieta. Sandy Hook Promise, „Evan”
Agentūra: BBDO New York

Jautriems šios reklamos galbūt geriau ir nežiūrėti… Paprasta paaugliška meilės istorija slepia kur kas gilesnius dalykus nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.

3 vieta.Nike, „Da Da Ding”
Agentūra: Wieden + Kennedy, Delhi

Mergaitėms Indijoje sakoma, kad sportas joms – tik laiko švaistymas. Bet ar tikrai?

2 vieta. Audi, „Duel”
Agentūra: Venables Bell & Partners

Puiki choreografija, specialieji efektai ir puikiai pasirinktas transliacijos laikas JAV prezidento rinkimų kampanijos metu.

1. Under Armour, „Rule Yourself: Michael Phelps”
Agentūra: Droga5

Geriausios šių metų reklamos titulas atitenka „Under Armour” prekės ženklui ir agentūrai „Droga5”. Nors idėja gana paprasta ir klipas tiesiog pasakoja, kiek žmogui reikia įdėti pastangų siekiant savo tikslo, čia vienas iš tų atvejų, kai svarbiausia ne ką tu pasakoji, o kaip.