„Ryšių su visuomene agentūrų asociacija nuosekliai dirba rinkos stiprinimo ir skaidrinimo kryptimi – diegdamos naujus veiklos standartus, agentūros prisiima daugiau atsakomybių ir įsipareigojimų, investuoja į edukaciją ir socialines veiklas. Šią kryptį asociacija išlaikys ir toliau, formuodama ryšių su visuomene profesionalų bendruomenę“, – teigė asociacijos tarybos pirmininkė Romualda Stonkutė.

Naujoji pirmininkė teigia, kad 13 asociacijai priklausančių agentūrų nuostatos ir įsipareigojimai labai rimti, apimantys veiklos skaidrumą, atsakingumą, atvirumą. „Čia kalbame pradedant klientų sąrašais, baigiant atlyginimais, ir nors šiuo klausimu yra diskusijų, visos asociacijai priklausančios yra įsipareigojusios laikytis veiklos standartų. Visos agentūros yra rimtos, ambicingos, mes visi darome verslą, bet norime daryti tai etiškai, profesionaliai. Tai reikalauja pastangų ir laiko, bet džiaugiuosi, kad visos asociacijos agentūros sutaria šiuo klausimu", – sakė R. Stonkutė.

RSVA pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai. Antrą kadenciją iš eilės šias pareigas ėjęs K. Gečas šįkart praėjus metams K. Gečas nusprendė atsistatydinti, dėl to naujas pirmininkas buvo renkamas nesuėjus šiam terminui. Tačiau K. Gečas toliau lieka dirbti RSVA taryboje. „Priežastys atsistatydinimo buvo labai paprastos. Viena – laiko trūkumas, nes dabar turime ir antrą įmonę, kuri auga ir klesti, ir tam reikia skirti daug dėmesio. Antra – jau įgyvendinau tas idėjas, kurias turėjau ateidamas, atsirado tam tikri etikos ir skaidrumo standartai, kurių laikomasi asociacijoje, tad buvo proga perduoti estafetę", – sakė K. Gečas.

RSVA taryboje taip pat dirba „Fabula Hill+Knowlton Strategies“ partneris Mindaugas Ardišauskas, „Integrity PR” direktorė Daiva Lialytė ir „Ad Verum“ vykdomoji direktorė Sandra Meškauskaitė.

2009 m. vasario 17 d. įsteigta asociacija vienija 13 ryšių su visuomene agentūrų. RSVA tikslas ­– užtikrinti agentūrų veiklos etikos ir profesinius standartus bei gerinti šio verslo aplinką šalyje.