„Ši programėlė padės atrasti pasislėpusias nuolaidas. Skanuok alkoholinių gėrimų bar kodus ir sužinok įprastinę šių gėrimų kainą!”, – rašoma programėlę pristatančiame tinklapyje gerimai.lt.
Kol kas čia – tik programėlės anonsas, o jos pačios dar nėra. Portalo atstovas Raimundas Sakalauskas sako dar negalintis atsakyti, kada programėlė išties veiks, nes dar nėra išsiaiškinti visi niuansai. „Dabar laukia ilgas etapas, ką galima programėlėje rodyti, ko ne, iš kur tą informaciją galima gauti”, – sako jis.

R. Sakalauskas pabrėžia, kad programėlės kūrėjai jokiu būdu nebando eiti prieš įstatymą. „Žmonių grupė, su kuria bando kovoti įstatymas, ir ta, kuriai mes bandome padėti, visiškai prasilenkia. Įstatymas bando pažaboti nevaldomą alkoholizmą, bet tai dažniausiai yra žmonės, kurie perka konkrečią prekę ir šiaip ar taip žino jos kainą. O į šitą programėlę galima žiūrėti kaip į patogų mažmeninių kainų katalogą. Tai reiškia, kad atėjęs į alkoholio skyrių aš galėsiu sužinoti prekių mažmenines kainas”, – aiškina jis.

Visgi, gali būti, kad reklamuojama programėlė realiai taip ir nepasirodys. „Jei dabar atliekamo tyrimo metu paaiškės, kad tai yra už įstatymo ribos, tos programėlės nebus. Bet jei tai yra mažmeninių prekių katalogas, aš nelabai matau, kodėl tai galėtų būti neteisėta. Toje programėlėje nebus reklamų, susijusių su alkoholio reklama, nebus konkretaus kainų palyginimo, tik informacija apie prekių įprastą mažmeninę kainą”, – sako R. Sakalauskas.

Domenas gerimai.lt, per kurį patenkama į šią programėlę, priklauso Mariui Pareščiui, bet jis sako išnuomavęs jį šiam projektui. „Pažiūrėsime, kaip jiems seksis, kol kas sutartis nelimituota”, – sakė jis.