Artimiausia konferencija „SXSW“ vyks 2018 m. kovo 9-18 dienomis, bet jau ši savaitė yra paskutinė, kai interneto vartotojai gali atiduoti savo balsą už tai, kas pateks tarp jos pranešėjų: kasmet dėl šios teisės varžosi tūkstančiai kandidatų iš viso pasaulio.

P. Senūta konferencijoje norėtų kalbėti apie skaitmeninės industrijos suvienodėjimą. „Mintis yra tokia, kad vadinamoji digital (skaitmeninė – red. pastaba) industrija, kuri iš vienos pusės yra labai dinamiška, įdomi, turinti įvairių naujovių, tuo pačiu prieina tam tikrą brandos stadiją. Nors ji labai įvairialypė ir sunku apie ją kalbėti vientisai, tačiau kalbant apie esminę skaitmeninės industrijos dalį – pradedant korporatyviniais tinklapiais ir einant į, pavyzdžiui, dalinimosi automobiliais paslaugas – visi sprendimai darosi labai vienodi. Matome, kad atsiranda tam tikri šablonai, kurie, viena vertus, yra logiški ir patogūs, bet iš kitos pusės kyla klausimas: ką tu gali padaryti kitaip? Jei JAV jau dabar galbūt veikia arti šimto dalinimosi automobiliais paslaugų, o tu nori pasiūlyti dar vieną, kas bus kitaip? Šitoje vietoje industrija jau išsisemia. Manau, ji susiduria su tomis pačiomis problemomis, su kuriomis reklama susidūrė prieš kurį laiką, ji darėsi išsisėmusi ir pradėjo ieškoti kitokių sprendimų“, - sako jis.

Ruošdamasis pranešimui P. Senūta kalbina įvairių pasaulinio lygio reklamos agentūrų kūrybos vadovus: „Aš klausiu jų patarimo, kaip reikėtų skaitmeninei industrijai iš naujo pažiūrėti į savo problemas, kad ji galėtų atsigauti ir atrastų įdomesnius sprendimus. Galbūt iš pirmo žvilgsnio tai neatrodo labai protinga, skaitmeninei industrijai klausti patarimo iš neva atsilikusios reklamos industrijos, bet iš tikrųjų tai yra labai natūralu. Skaitmeninė industrija yra labiausiai vedama technologinių inovacijų, o ten, kur jų nebėra, viskas darosi vienoda. Gal iš vartotojo pusės tai nėra labai svarbu, bet iš konkurencingumo pusės, vertinat įmonių požiūriu, jei nori kažką nustebinti, išsiskirti, darosi sunku“.

Balsuoti už P. Senūtos pranešimą iki šio penktadienio galima čia.