Daugelis žmonių, perkančių „Obelių aliejų“, galvoja, kad jis yra gaminamas Lietuvoje, Rokiškio rajone įsikūrusiuose Obeliuose. „Net patys obeliečiai perka „Obelių aliejų“, galvodami, kad jis yra iš jų gamyklos, o iš tiesų jis atvežamas iš užsienio“, - sakė bendrovės „Rokiškio aliejus“ direktorius Remigijus Jėčius.

Lietuvoje gerai pažįstamas prekės ženklas „Obelių aliejus“ buvo parduotas dar 2002 m. ir su Obeliais jį sieja tik istoriškai likęs vardas. Šiuo metu prekės ženklas „Obelių aliejus“ priklauso bendrovei „Rukola“. „Kas skaito etiketes, painiavos nėra, tačiau jas skaito ne visi. Mes norime pabandyti į rinką eiti su nauju prekės ženklu ir aiškiai išsiskirti, neklaidinti žmonių, kurie galvoja, kad mes esame „Obelių aliejaus“ gamintojai ir jį pirkdami galvoja, kad perka mūsų lietuvišką produktą“, - teigė R. Jėčius, pridėdamas, kad jie vieninteliai gamina rapsų aliejų tik iš Lietuvoje užaugintų rapsų ir tai planuoja pabrėžti savo rinkodaroje.

Bendrovė „Rokiškio aliejinė“ taip pat tiekia žaliavą prekės ženklu „Tyras“ pažymėtam aliejui, bet pati jo nepilsto, todėl nusprendė daugiau nebedirbti su šiuo prekės ženklu. „Kadangi patys nepilstome, negalime už jį garantuoti, tad visas jėgas skiriame naujam ženklui „Rokiškio aliejus“, - aiškino R. Jėčius.