„Sprendimą atsistatydinti lėmė dvi priežastys. Pirma, mano verslas, strateginės komunikacijos bendrovė „OMConsulting“, vystosi labai sparčiai, tad noriu daugiau laiko ir energijos skirti mūsų klientams ir savo komandai. Antra, visą mano karjerą galima vadinti „krizių vadyba“. 2012 m. gruodį, kai tapau LRVS pirmininke, Sąjungoje tebuvo likę 18 narių, o ore tvyrojo nuotaika, ar LRVS išliks. Šiandien mes esame stipri bendruomenė ir vienijame beveik 200 narių visoje Lietuvoje, tad dabar organizacijai reikia kitokios lyderystės – žmogaus, kuris pirmiausiai orientuotas į gerų rezultatų išsaugojimą“, – sako Orijana Mašalė.

O. Mašalė sako labiausiai besididžiuojanti trimis dalykais, sukūrtais drauge su LRVS kolegomis. „Svarbu yra tai, kad organizacijos narių skaičius išaugo dešimt kartų, tačiau dar svarbiau, kad subūrėme stiprią bendruomenę, kuri tapo pavyzdžiu ne vienai savanoriškai organizacijai. Prieš trejetą metų pradėtas metinis komunikacijos renginys „PaRa / Impact Awards“ tapo svarbiausiu ryšių su visuomene renginiu Lietuvoje, tikiu, kad artimu metu jis taps ir tarptautiniu. LRVS atitiko griežtus tarptautinio komunikacijos organizacijų tinklo „The Global Alliance" vertinimo kriterijus ir tapo pasaulinio tinklo dalimi. Be to, neabejoju, kad mūsų darbas šviečiant visuomenę apie komunikaciją, keliant profesijos reputaciją, kuriant geresnes etiškas rinkos sąlygas buvo ir bus svarbus", - sako ji.

„Sąjunga šiandien – stipri profesionalų organizacija. Tai ką sukūrėme kartu per visą LRVS gyvavimo laiką ir ypač per paskutiniuosius metus vadovaujant Orijanai – stebina, džiugina ir nuteikia veiklai. Jaučiu didelę atsakomybę ir džiaugiuosi Tarybos pasitikėjimu. Turime puikią organizaciją, kuri priklauso mums visiems. Sieksiu, kad ji toliau augtų, o svarbiausia – joje būtų jauku ir kiekvienas jaustųsi turįs daug bendraminčių ir galimybių dalintis“, – teigia naujasis LRVS vadovas Andrius Kasparavičius.

Be A. Kasparavičiaus LRVS Taryboje taip pat dirba Lukas Mikelaitis, integruotos komunikacijos agentūros „vipcommunications“ projektų direktorius, Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis, draudimo bendrovės „If“ komunikacijos vadovė Milda Lomsargienė, SEB gyvybės draudimo rinkodaros ir komunikacijos vadybininkė Jūratė Virkutienė bei komunikacijos agentūros „VRP Hill+Knowlton Strategies“ generalinis direktorius Mindaugas Ardišauskas.

Dabartinės LRVS Tarybos kadencija baigiasi 2017 m. sausio 1 d. Lapkričio mėn. bus šaukiamas Visuotinis LRVS narių susirinkimas ir dvejiems metams renkama nauja Taryba bei jos pirmininkas.

---

2000 m. įsteigta Lietuvos ryšių su visuomene specialistų sąjunga (www.lrvs.lt) vienija beveik 200 privačiame ir viešajame sektoriuje dirbančių ryšių su visuomene specialistų visoje Lietuvoje. LRVS tikslai – padėti nariams kelti profesinę kvalifikaciją ir stiprinti ryšių su visuomene profesijos reputaciją.

LRVS organizuoja metinę ryšių su visuomene renginį „PaRa / Impact Awards“, kasmet organizuoja ne mažiau kaip 10 ryšių su visuomene specialistų klubų, leidžia naujienlaiškį, vienija narius Facebook grupėje, skatina ryšių su visuomene specialistų bendravimą ir tobulėjimą.

2016 m. LRVS tapo pasaulinio ryšių su visuomene asociacijų tinklo „Global Alliance" (http://www.globalalliancepr.org) nare.