Rinkos tyrimų kompanija „Forrester“, apklaususi 203 rinkodaros vadovus, išsiaiškino, kad trečdalis jų vienu pagrindinių savo šiandieninio darbo iššūkiu laiko personalizuotų mobiliųjų reklamų rodymą vartotojams, prisitaikant prie jų buvimo vietos, rašo portalas „Digiday“. Tačiau jie vis dar menkai naudojasi tokiomis galimybėmis, nes nėra garantuoti, ar gauna tikslią informaciją, ir pasigenda trečiųjų šalių, galinčių užtikrinti duomenų tikslumą.

Kaip komentavo anonimu norėjęs likti reklamos verslo atstovas, vos kelios įmonės gali pasiūlyti tikrai patikimus duomenis, o daugelis perka juos nežinia iš kur, gražiai supakuoja ir stengiasi kam nors parduoti.

Kai kurie pasaulyje plačiai žinomi prekės ženklai kaip „Coca-Cola“, „Unilever“, „Heineken“ ar „Burger King“ pastaruosius porą metų eksperimentuoja su vietovei pritaikyta reklama, tačiau net jie, turėdami daugiausiai patirties ir galėdami sau leisti didžiausias investicijas, vis dar susiduria su iššūkiais, kaip suderinti savo pačių turimus duomenis su tais, kuriuos gauna iš trečiųjų šalių, ir dar ieško būdų, kaip jais naudojantis įžvalgiai segmentuoti auditorijas, į kurias jie nori nutaikyti savo rinkodaros veiksmus.

Tie, kuriems visgi pavyksta rasti būdus pasinaudoti šiuo rinkodaros būdu, džiaugiasi gerais rezultatais. Pavyzdžiui, proteino kokteilių „Arla Protein“ reklama būdavo siunčiama tiems žmonėms, kurie kątik lankėsi sporto klube. Per du mėnesius apsilankymų „Arla Foods`“ parduotuvėse, į kurias jie buvo kviečiami, skaičius išaugo 81 proc. Tiesa, čia buvo fiksuotas tik apsilankymų skaičiaus padidėjimas, bet nėra duomenų, kiek išaugo kokteilių pardavimai.

„Bliss“ agentūros komunikacijos vadovas Andrew Darlingas pabrėžia, kad vietovei pritaikyta rinkodara yra kur kas daugiau nei reklamos nusiuntimas kažkam, esančiam netoli savo pasiūlymą norinčios pateikti parduotuvės ar kitos įstaigos. „Taip buvo galvojama prieš 15 metų, kai pirmą kartą apskritai atsirado panašios galimybės. Dabar daugiau galvojame apie tai, kaip suprasti duomenis apie žmonių elgesį realiame pasaulyje, kaip sužinoti, ką jie veikia realiu laiku ir kaip tuos duomenis panaudoti dėliojant vartotojų profilius ir segmentuojant auditorijas. Mes net nebeparduodame produktų: mes parduodame auditorijas, nes norime padėti žiniasklaidos planuotojams suprasti, kad pagal tai, kur žmonės lankosi, galima suprasti, kokie jie yra“, - portalui „Digiday“ teigė jis.