Šis žingsnis seka po to, kai 2015 m. birželį korporacija „Neste Oil“ pakeitė pavadinimą į „Neste“, nes žodis „oil“, reiškiantis išgaunamą žaliavinę naftą, nebeatspindi kompanijos, kurios veikloje vis svarbesnę dalį užima degalų gamyba iš atsinaujinančių šaltinių

„Degalinių tinklo pavadinimo keitimas atspindi ypatingą jo svarbą kompanijos klientų patirčiai. Veikdami vienu vardu, dar labiau pabrėšime, kad esame viena kompanija, toliau kursime ir stiprinsime vieningą prekių ženklą“, – pranešime spaudai sako Antti Tiitola, „Neste“ vykdomasis viceprezidentas.

Degalinių tinklas pavadinimo keitimo procesą pradeda balandį ir užbaigs spalio mėnesį. 2015 m. pabaigoje „Neste“ degalinių tinklą sudarė 790 degalinių Suomijoje ir 258 degalinės Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Rusijoje.

Pranešime nurodoma, kad „Neste“ yra didžiausias Lietuvoje automatinių degalinių tinklas, kurį sudaro 66 degalinės. UAB „Neste Lietuva“ atstovauja Suomijos korporacijai „Neste“, kurios veikla apima naftos ir atsinaujinančių energijos šaltinių perdirbimą, didžiausią dėmesį skiriant gamtą tausojančių aukštos kokybės degalų gamybai.

Korporacija yra pasaulyje pirmaujanti dyzelino iš atsinaujinančių šaltinių gamintoja. Jos naujos kartos dyzelinu „Neste Pro Diesel“ prekiaujama Suomijoje, Lietuvoje ir Latvijoje.

„Neste“ veikia daugiau nei 14 pasaulio šalių, joje dirba apie 5000 žmonių. 2015 m. korporacijos pardavimai siekė 11 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)