B. Obama „Twitter“ publikavo savo nuotrauką, kurioje jis kalbina pro langą žiūrinčius skirtingų rasių ir skirtingų tautybių mažylius. „Nė vienas žmogus negimė nekęsdamas kito dėl jo odos spalvos, kilmės ar religijos“, - teigia prie nuotraukos prirašyta Nelsonui Mandelai priskiriama citata. Per kelias dienas prie šio įrašo „patinka“ paspaudė daugiau nei 3 mln. žmonių, daugiau nei 1,2 mln. juo pasidalino savo profiliuose.

Šis įrašas buvo B. Obamos reakcija į savaitgalio įvykius Virdžinijos valstijoje, Šarlotsvilio mieste, kur automobiliui įsirėžus į minią per baltųjų nacionalistų eitynių dalyvių ir jų oponentų susirėmimus žuvo moteris, du valstijos policijos pareigūnai žuvo per policijos sraigtasparnio avariją netoli šio miesto.

Iki šiol populiariausiu „Twitter“ įrašu buvo pop žvaigždės Arianos Grande įrašas, kuriuo ji išreiškė paramą nukentėjusiems per terorizmo aktą Mančesteryje.

Užsienio žiniasklaidoje svarstoma, kad šis B. Obamos rekordas gali gerokai suerzinti dabartinį JAV prezidentą Donaldą Trampą, kuriam „Twitter“ yra mėgstamiausia komunikacijos priemonė.