Pasak kompanijos direktorės Henrikos Bivainienės, renkantis naują verslo partnerį dėmesys buvo kreipiamas į jo specializaciją. Partnerystė su „HR Factory“ sustiprina abiejų įmonių pozicijas Baltijos šalyse. Naujasis partneris yra pripažintas lyderis specialistų ir vadovų atrankose informacinių technologijų, finansų, pardavimų, žmogiškųjų išteklių bei administracijos srityse.

„Jau seniai sekame situaciją kitose Baltijos bei Skandinavijos šalyse. Tiek Estijos, tiek Latvijos informacinių technologijų atrankos rinkos yra labiau išvystytos. Mūsų žiniomis, Lietuvoje dirba 27 200 IT specialistų (1,9 proc. nuo dirbančiųjų), o studijuojančių skaičius sudaro 9 115, tuo tarpu Latvijoje dirbančiųjų yra 17 675 (apie 2 proc.), o studentų yra 6273. Dirbančiųjų ir studentų skaičius Estijoje gerokai viršija tiek Lietuvos, tiek Latvijos ir sudaro 31 tūkst. (4,9 proc. dirbančiųjų). IT specialistų proporcija Estijoje viršija Lietuvos ir ES vidurkį (3,7 proc.)“ – teigia H. Bivainienė.

„Associates“ planuoja įdarbinti papildomai 5 aukščiausios kompetencijos atrankų konsultantus. Įmonė savo veiklą vykdys po „HR Factory“ prekiniu ženklu.

„HR Factory“ jau daugiau nei dešimtmetį yra žmogiškųjų išteklių atrankų lyderiai Estijoje ir Vokietijoje, turi patikimus partnerius Latvijoje, taip pat specializuojasi tose pačiose srityse kaip ir mes, tad naudą bei sinergiją pajus ne tik mūsų klientai, kuriems tinkamiausių kandidatų ieškosime visose Baltijos šalyse, tačiau ir kandidatai – jiems turėsime įvairesnių įsidarbinimo galimybių“, – sprendimą ieškoti naujo partnerio komentuoja H. Bivainienė.

Įdarbinimo, specialistų valdymo ir personalo sprendimų bendrovė „Associates“ priklauso „Alna“ įmonių grupei.