Šiuo metu skirtingose platformose laikomasi skirtingų standartų. Pavyzdžiui, feisbukas peržiūrėjus pusę reklamos skaičiuoja lyg būtų žiūrėta 1 sekundė, tuo tarpu remiantis „Twitter“ standartais, peržiūra skaičiuojama tik vartotojui peržiūrėjus 100 proc. reklamos.

Reklamos agentūros ir užsakovai į šį klausimą taip pat žiūri skirtingai. Pavyzdžiui, „Unilever“ kaip peržiūrą pripažįsta tik 100 proc. peržiūrėjimą, „P&G” pakanka 50 proc. Apie tai, kad standartus būtina vienodinti, kad būtų galima užtikrinti duomenų patikimumą, savo garsioje kalboje šių metų pradžioje kalbėjo ir „P&G” prekės ženklo vadovas Marcas Pritchardas.

Kalbos apie bendrų standartų įvedimą prasidėjo dar 2015 m. Tuomet Europos interaktyvios reklamos biuras (IAB), Pasaulio reklamos rinkos federacija (WFA) ir Europos komunikacijos agentūrų asociacija (EACA) susitarė dėl pirmųjų bendrų reklamos žiūrimumo principų. Dabar jie kelia sau tikslų rasti patikimus auditorius, kurie galėtų užtikrinti, kad susitarimų būtų laikomasi.

„Skaitmeninės reklamos rinkla viršija 40 milijardų dolerių: dabar yra kritinis metas, kai turime rasti naujus būdus užtikrinti jos kokybišką aplinką, kad galėtume išlaikyti nemokamą turinį. Užtikrinimas, kad žiūrimumo rodikliai būtų matuojami tiksliai ir nuosekliai, yra pirmas žingsnis to siekiant. Ši iniciatyva padės bendradarbiauti skirtingoms Europos rinkoms, o nusistatyti bendri standartai skatins vietos rinkos augimą“, - portalui „Marketingweek“ komentavo IAB Europe vyriausioji verslo patarėja Alison Fennah.

Jei ši iniciatyva bus įgyvendinta, visų reklamų žiūrimumas Europoje bus vertinamas vienu standartu, kuriuo remsis duomenis tikrinantys auditoriai. Tikimasi, kad taip bus prisidėta prie skaitmeninės reklamos rinkos patikimumo ir skaidrumo didinimo.