Pagal naują darbo užmokesčio tvarką kūrybiniams darbuotojams „Lietuvos žiniose“ nustatomas 500 eurų per mėnesį atlygis, papildomai mokant priedą už privalomų publikacijų skaičių viršijančius straipsnius ir nuotraukas. Priedai skaičiuojami tiesiog vertinant papildomų publikacijų skaičių, nebent vyriausiasis redaktorius gali skirti dar vieną papildomą priedą už itin aukštos kokybės straipsnius ar nuotraukas.

DELFI šaltinių žiniomis, žurnalistai atsisakė pasirašyti naujas darbo sutartis ir parašė raštą „Lietuvos žinių“ valdybai. Juos papiktino tai, kad kvalifikuotą darbą dirbantiems, patyrusiems žurnalistams, siūlomas kasininko dydžio atlyginimas. Be to, naujojoje sistemoje neatsižvelgiama į tai, kokio dydžio ar sudėtingumo bus publikacijos.

Gavusi žurnalistų raštą „Lietuvos žinių“ valdyba pakvietė žurnalistus į susitikimą, bet jo metu paaiškėjo, kad nieko keisti nesiruošiama: tiesiog bus taupoma žurnalistų sąskaita, nes laikraštis dirba nuostolingai.

Dienraščio vyriausiasis redaktorius Ramūnas Terleckas šią situaciją komentuoti atsisakė, teigdamas, kad atlyginimai yra direktoriaus kompetencija. Susisiekus su „Lietuvos žinių“ direktoriumi Laimučiu Geniu, jis tikino, kad jokių pokyčių dėl darbo apmokėjimo nėra ir neplanuojama. Buvusio susirinkimo darbuotojams jis neneigė, bet miglotai aiškino, kad gali būti to įvairių interpretacijų ir visi ieško įvairių variantų.

„Visi dirba kaip dirbę ir šiai dienai jokių pakeitimų nėra, kad būtų galima kažką kalbėti“, – sakė L. Genys, aiškindamas, kad gyvenime visokių pakeitimų gali būti, bet esą kol kas jokių konkrečių planų nėra, nors jo parašas ant įsakymo, pasirašyto dar sausio 3 d. data, liudija ką kita.