„Mes pagalvojome, kad reikia įsitikinti, ar iš tikrųjų tie žmonės, norintys gero turinio, yra pasiruošę mokėti ir ar mes galime sukurti tą turinį. Iš šių dviejų didelių klausimų ir kilo idėja kurti interneto televiziją. Ji bus transliuojama atvirame interneto kanale „Youtube“.

Turinį galės pasiimti kita žiniasklaida, jeigu bus noro“, - BNS sakė A. Tapinas.

Pasak jo, lėšų išlaikymui tikimasi gauti iš žiūrovų - televizijai galima pervesti nuo 1 iki 50 JAV dolerių (0,9 iki 44,8 euro).

Priklausomai nuo paramos dydžio, žiūrovai gaus įvairių papildomų priedų, pavyzdžiui, galimybę televizijos turinį peržiūrėti anksčiau nei jis pasirodys internete arba dalyvauti laidų filmavimuose.

Pasak A. Tapino, vėliau bus paruošti paramos paketai ir verslui, bet jie nebus dideli. Dabar projekte dirba apie 20 žmonių, o laidas kuria A. Tapino prodiuserių bendrovė „Media Matrix“. Vėliau numatoma įkurti viešąją įstaigą.

„Vėliau atsiras nedideli rėmimo paketai, bet jie turės lubas. Negalės ateiti viena įmonė ir sakyti, kad duoda daug pinigų ir tampa mūsų pagrindiniais rėmėjais. Taip niekada negalės būti“, - BNS tvirtino A. Tapinas.

„Laisvės TV“ per sutelktinio finansavimo platformą „Patreon“ jau surinko daugiau nei 2,5 tūkst. JAV dolerių, o per mėnesį tikimasi surinkti 6 tūkst. dolerių, o vėliau - ir daugiau. A. Tapinas sako, kad, jo vertinimu, pradžia – stulbinamai gera: „Mes turėjome nedidelę viltį, kad sulauksime žmonių palaikymo, bet niekas nebuvo aišku. Tada nusprendėme, kad reikia išbandyti tai savo kailiu, pasiruošti, investuoti ir žiūrėti, kaip bus. Pirmas žingsnis neįtikėtinai geras, tik dabar labai išaugo mūsų įsipareigojimai: turime labai intensyviai pradėti galvoti, ką daryti, kad išlaikytume prenumeratorių, mumis patikėjusių žmonių dėmesį ir antrą, ir trečią mėnesį, kad jie matytų viziją tos televizijos, kurią jie kartu su mumis nori kurti".

Nors apie tokios televizijos sukūrimą A. Tapinas su bendraminčiais galvojo jau seniau, LRT sprendimas nebeskirti televizijos eterio laidai „Pinigų karta“ tapo šios idėjos įgyvendinimo katalizatoriumi. „Dabar vis labiau galvoju, kad esu net dėkingas dėl šio sprendimo. Jis padėjo padaryti proveržį, atsirasti tam tikram sportiniui azartui", – pasakoja jis.

A. Tapinas užtikrina, kad bent projekto pradžioje pats jame dirbs tik savanoriškais pagrindais: „Kol kas turime trijų pakopų mokėjimus. Yra žmonės, kuriuos samdome ir kuriems mokėsime už transliacijas, techniką, šviesas ir panašiai. Tada yra kūrybinė komanda, kuri dirba net neklausdama, kas čia kaip bus. Trečioji grandis – projekto lyderiai. Bent aš neplanuoju mažiausiai iki naujų metų nieko iš šito projekto imti, aš noriu tik investuoti į jį ir pasižiūrėti, ar pavyks padaryti tai, ką man visi sakė, kad nepavyks", – sako jis.

Laidos kūrėjai planuoja atsižvelgti ir į žiūrovų siūlomas temas ir idėjas. „Jei 500 žmonių paprašys padaryti modernią laidą apie šuniukus, mes ją ir padarysime. Bet, aišku, aš labiau būčiau orientuotas į laidas, svarbesnes viešajam interesui: kalbėčiau apie švietimą, socialines problemas, be abejo, sportą", - sako A. Tapinas.

Pirmoji televizijos laida - šou „Laikykitės ten su Andriumi Tapinu“ bus transliuojama rugsėjo 11 dieną. Vėliau bus rodoma laida „Nori valdyti? Pasikalbėkime apie tai“, joje prieš Seimo rinkimus bus transliuojami interviu su politikais. Nuo lapkričio tinklelis plėsis – grįš „Pinigų karta“, „Auksiniai berniukai“, kitos laidos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)