Jeigu norėtumėte šį sąrašą papildyti, kviečiu tai padaryti komentaruose po šiuo straipsniu.

„Disnėjus“: Pasidalinkite savo ausimis

Nuo 1980 metų „Disnėjus“ bendradarbiauja su organizacija „Make-A-Wish“ (liet. sugalvok norą). Pagrindinė šios organizacijos veikla – išpildyti sunkiai sergančių vaikų norus. 2016 metų pradžioje „Make-A-Wish“ pasiekė ypatingą skaičių – buvo išpildyta 100 000 norų. Norėdamas pažymėti šį skaičių „Disnėjus“ kvietė žmones įkelti nuotraukas su Peliuko Mikio ausimis bei komentaru #ShareYourEars į socialinius tinklus. Už kiekvieną įkeltą nuotrauką įmonė sutiko paaukoti po 5 dolerius organizacijai „Make-A-Wish“. Kampanija tapo labai sėkminga. Skaičiuojama, kad buvo įkelta apie 400 tūkst. nuotraukų, o „Disnėjus“ paaukojo 2 mln. dolerių, kurie bus skirti sunkiai sergančių vaikų norų išpildymui.

„West Jet” 12 tūkst. gerų darbų

Oro linijų bendrovė „West Jet” turėjo tikslą – paraginti 12 tūkst. įmonės darbuotojų dirbančių skirtingose šalyse padaryti po vieną mažą kalėdinę staigmeną klientams, savo miesto bendruomenei ar mokyklai per 24 valandas. Rezultatas buvo išties įspūdingas. Per 24 val. darbuotojai sugebėjo suorganizuoti akcijas, kuriose rinko pinigus socialinių problemų turinčioms šeimoms, padėjo senelių namams, lankė miesto gyventojus bei darė kitas įdomias iniciatyvas.

Visa ši kampanija neliko nepastebėta socialiniuose tinkluose. „Facebook“ apie ją buvo kalbėta 10 tūkst. kartų, „Twitter“ buvo 200 mln. paminėjimų. Specialioje kampanijos internetinėje svetainėje apsilankė daugiau nei 300 tūkst. žmonių.


„Dove“: Mylėk savo plaukus

Pasak „Dove“ tyrimo, dauguma moterų jaučia didelį visuomenės spaudimą, kad plaukai turi atitikti tam tikrus grožio standartus. Todėl didžioji dalis moterų nemyli savo plaukų spalvos, šukuosenos, nes nešioja tai, kas joms nepatinka. „Dove“ norėdama išspręsti šią problemą sugalvojo kampaniją #LoveYourHair (liet. mylėk savo plaukus). Įmonė kvietė moteris, kurios myli savo plaukus, dalintis savo šukuosenų nuotraukomis bei komentaru #LoveYourHair socialiniuose tinkluose. Šios iniciatyvos tikslas buvo parodyti, kad žmonės yra laimingesni tada, kai yra tokie, kokiais nori būti.

Įvaizdinis kampanijos filmukas buvo peržiūrėtas 14 mln. kartų socialiniame tinkle „YouTube“. „Instagram“ buvo įkelta 217 110 nuotraukų.

„Microsoft“: sukurk tai, kas bus svarbu

Tarptautinę moters dieną kompanija „Microsoft“ sugalvojo pabrėžti moterų svarbą visuomenėje per iniciatyvą #MakeWhatsNext (liet. sukurk tai, kas bus svarbu). „Microsoft“ padarė vaizdo įrašą, kuriame mergaičių paprašė išvardinti išradėjus, kuriuos jos žino. Visuose atsakymuose figūravo vyriški vardai. Bet kada mergaičių buvo paprašyta išvardinti išradėjas moteris – mergaitės nutilo. Filmavimo metu „Microsoft“ priminė mergaitėms, kiek yra daug išradimų, kuriuos padarė moterys.

„Microsoft“ pasiekė savo tikslą, nes ši iniciatyva buvo plačiai aptarinėjima per Tarptautinę moters dieną.

„L’Oréal Paris“: Verta tai pasakyti

Per šių metų „Auksinių gaublių“ apdovanojimus „L’Oréal Paris“ įgyvendino kampaniją #WorthSaying (liet. verta pasakyti). Pagrindinis tikslas buvo renginio metu įkvėpti moteris kalbėti socialiniuose tinkluose apie tai, kas yra pozityvu ir svarbu dailiajai lyčiai kasdieniniame gyvenime.

Skaičiuojama, kad ši kampanija internete sulaukė daugiau nei 1 milijardo paminėjimų.

„Knorr“: Meilė iš pirmo skonio

„Knorr“ tyrimas parodė, kad 78% žmonių gali rasti tinkamą porą, jeigu pagrindinis pasirinkimo kriterijus bus maistas, o tiksliau – tas pats skonis, mėgstamas patiekalas, ingredientai.
Norėdami patikrinti šį teiginį, „Knorr“ sukūrė testą. 14 žmonių atsakė į klausimus ir pagal atsakymus buvo suskirstyti į poras. Pirmąjį jų pasimatymą „Knorr“ nufilmavo ir įkėlė į „YouTube“.

Vos per vieną dieną šis vaizdo įrašas sulaukė 60 mln. peržiūrų. Ši kampanija tuo nesibaigė. Visi buvo kviečiami atlikti šį testą ir pasidalinti savo rezultatu su komentaru #LoveAtFirstTaste socialiniame tinkle „Facebook“ ir „Twitter“.