Šį pavasarį vykusioje konferencijoje F8 Markas Zuckerbergas paskelbė, kad feisbukas dabar daugiausiai dėmesio skirs botų tobulinimui, kad kuo greičiau jie taptų tarsi virtualiais žmonių asistentais, tarsi tarpininkais tarp verslo ir klientų. Jo vizija jau tampa realybe: vis daugiau pažangiausių pasaulyje įmonių nusprendžia naudotis botų suteikiamomis galimybėmis. Tikėtina, kad susidomėjimas dar augs, žinant, kad šiandien „Facebook Messenger” programėle naudojasi daugiau nei 900 milijonų vartotojų visame pasaulyje.

DELFI portalas savo skaitytojams siūlo patiems išmėginti šį inovatyvų sprendimą, kuris ypač pradžiugins futbolo gerbėjus. Jiems pakaks pateikti juos dominančią užklausą DELFI botui feisbuko „Mesenger” platformoje ir jie akimirksniu gaus visą reikalingą informaciją. DELFI botas leis gauti Europos futbolo čempionato naujienas ir varžybų rezultatus akimirksiu, o pačios svarbiausios čempionato naujienos skaitytojams bus atsiunčiamos kasdien.

„Būdami pagrindiniu naujienų portalu Lietuvoje norime užtikrinti vartotojams geriausias ir patogiausias galimybes įsitraukti į DELFI kuriamą turinį, todėl nuolat sekame rinkos naujienas ir stengiamės pasiūlyti naujausius sprendimus išmaniems įrenginiams bei skirtingoms socialinių tinklų platformoms. Tokius išmanius sprendimus jau yra pristatę rinkos lyderiai CNN ar „Business Insider”. Tad ir mes, atsižvelgdami į skaitytojų susidomėjimą Europos futbolo čempionatu, sukūrėme sprendimą, kuris leis naujienas gauti tiesiai susirašinėjant su DELFI per „Facebook Messenger” platformą”, - sako DELFI grupės verslo plėtros vadovė Erika Maslauskaitė.

Pasak E. Maslauskaitės, inovatyvus DELFI botas leis gauti Europos futbolo čempionato naujienas, sužinoti varžybų rezultatus, komandų sudėtį, kuriuose stadionuose vyks varžybos bei gauti susijusią su varžybomis aktualią informaciją: „Tikimės, kad futbolo sirgaliai pozityviai įvertins mūsų naują produktą ir jis padės stebint varžybas!”.

Kaip naudotis DELFI botu?

Kartu su šia technologine naujove DELFI skaitytojai galės išmėginti dar vieną – vadinamuosius „Messenger” kodus, veikiančius panašiai kaip „Snapchat” kodai. Naudojantis šia programa aplink feisbuko profilio nuotrauką parodomas iš taškelių ir brūkšnelių sudarytas kodas – tuomet tereikia paspausti siūlomą funkciją skanuoti ir programėlė nuskaito duomenis bei įsimena paskyros savininko kontaktus. Jei, kaip prognozuojama, ateityje tokiais kodais naudosis vis daugiau ne tik privačių asmenų, bet ir įmonių, prireikus su jais susisiekti bus dar paprasčiau.

Kaip aktyvuoti skanuojamą kodą?

Išbandyti DELFI botą galės ne tik futbolo sirgaliai. Portalo skaitytojai taip pat galės patys parašyti botui ir pranešti savo naujieną bet kokia jiems rūpima tema portalo redakcijai.

„Kasdien sulaukiame daug žinių iš skaitytojų, kurie į mus kreipiasi telefonu, elektroniniu paštu ar socialiniuose tinkluose. Labai vertiname jų indėlį ir kviečiame toliau siųsti mums naujienas", – sako E. Maslauskaitė.

Išmėginkite:
include("/www/htdocs/sportas/includes/projects/euro2016/messenger-bot.inc"); ?>