Visi šunų augintojai puikiai žino esmines vasaros sezono saugumo taisykles: visuomet turėti vandens savo augintiniui, niekuomet nepalikti jo automobilyje uždarytais langais ir t.t. Tačiau pavojai kartais tyko ir pačiose netikėčiausiose vietose, pavyzdžiui, tiesiog vaikštinėjant.

Viena veterinarijos klinika pasidalino nuotrauka, kurioje - stipriai sužalotos šunelio pėdutės. Jis neįsipjovė ir kitaip nesusižeidė, tiesiog kelio danga buvo taip stipriai įkaitusi, kad nudegino pėdas.

„Asfaltas labai greitai įkaista ir ilgai išlaiko karštį, todėl saugokite savo augintinius ir jei tik įmanoma, pasivaikščiojimams rinkitės žole apsėtus plotus“ - perspėja HSUS organizacija. Jeigu nesate tikri, ar asfaltas iš tiesų pernelyg karštas, galite atlikti paprastą testą: priglauskite išorinę savo delno pusę prie asfalto ir jeigu sunku nulaikyti ranką ilgiau nei 5 sekundes, turėkite omenyje, kad ir jūsų šuns pėdutes asfaltas taip pat degins.

Tokiu atveju vedžiojimui rinkitės žolingus plotus arba tiesiog kitą paros laiką, kuomet saulė mažiau kaitina. Jei vis tik nieko pakeisti negalite, yra ir kitų išeičių - prekyboje yra nemažai apsaugos priemonių pėdutėms – batukai, vaškas, tepaliukai ir t.t Neturint nieko specialaus, tiks ir paprastas vazelinas.