Ypatingai gaila savo augintinių, negalinčių pasimėgauti seksu. Todėl kai kurie šunų šeimininkai ieško patinui kalytės, kad augintinis bent kartą gyvenime susiporuotų ir pajaustų, ką reiškia kūniška laimė.

Kalytei ieško patino, nes be minėto malonumo ši dar patenkins ir savo motiniškus instinktus. Nieko panašaus. Nė vienas iš teiginių, kuriuos parašiau nėra teisingas. Taigi, panagrinėkime populiariausius mitus susijusius su šunų seksualumu.

Jis myli šią kalytę

Skamba aišku gražiai, bet iš tiesų nė vienas šuo nežino, kas tai meilė, nes šis jausmas yra skirtas žmonėms. Mūsų keturkojis draugas neneša gėlių savo mylimajai ir net nemergina jos, o vadovaujasi instinktais, kurių reikia pratęsti giminę. Patinas domisi patelėmis tik tuomet, kai šios rujoja – kitomis dienomis jam jos neįdomios, o žmogiškai sakant – nemyli tų visų žavių, bet jau kvapą praradusių kalyčių.

Maža to dar ir konkuruoja su jomis dėl šeimininko dėmesio ir skanesnio kąsnio. Tie, kuriems labai gaila nė karto „nesuvestų“ savo patinų, gali nurimti, nes šunys nesimyli dėl malonumo ir juo labiau nėra nelaimingi nežinodami, kas ta kūniška meilė. Nes tiesa ta, kad jie ir be sekso gali gyventi visavertį šunišką gyvenimą.

Nebus lengviau valdomi

Vienas „stipriausių“ argumentų, kuriuos esu girdėjusi, kad kartą gyvenime sukergtas patinas nurims, taps paklusnesnis. Iš tiesų yra visiškai priešingai. Tarkime, jeigu jauno šuns libido yra aukštas ir jis labai domisi rujojančiomis ir kvapą skleidžiančiomis kalytėmis, kartą sukergtas jomis domėsis dar labiau.

Ir vėlgi, ne todėl, kad yra ištroškęs kūniškų malonumų, o kad jaučiasi tvirtesnis, pradeda labiau pasitikėti savimi kaip patinu. Tai reiškia, kad bandys tapti gaujos vadu ir užimti aukštesnę vietą šeimoje – galbūt net pasikėsins į šeimininko poziciją ir nenorės šiam paklūsti. Neretai kartą sukergtam patinui tarsi „atsisuka“ smegenų varžteliai ir jis kur buvęs kur nebuvęs ieško rujojančių kalių, kad galėtų įrodyti, jog štai jis yra galingas ir pajėgus jas apvaisinti. Jis, o ne kaimynų Brisius.

Toks šuo gali tapti agresyvus, nes žmogui suprantama kalba tariant, jaučiasi labai kietas. O kietas šuo yra tas, kuris pjaunasi su kitais patinais ir štai visai gerų ketinimų turėdamas šeimininkas staiga susivokia, kad negali susitvarkyti su savo augintiniu, kuris ne tik urzgia ant kiekvieno patino, bet dar ir namuose pradeda žymėti teritoriją – dėl visa ko, kad į svečius užsukęs šeimininkų draugės patinukas iš karto suprastų, kas čia šeimininkas. Laimė, jeigu tai mažiukas patinėlis, o kas jeigu didelis ir stiprus? Kuris ne tik, kad savo šlapimu „pakvėpina“ visus namuose esančius baldus, bet dar ir urzgia ant nuolankumo reikalaujančio šeimininko?

Iškergtiems patinams dominuoti liepia pati gamta – gamtoje pateles apvaisina tik stipriausi patinai, kurie prieš tai laimi aršiose kovose su kitais patinais. Kodėl šunys turėtų elgtis kitaip? Tik dėl to, kad jie miega minkštuose guoliuose arba mėgaujasi skaniausiais šuniškais delikatesais? Nieko panašaus. Šunys yra gamtos dalis ir elgiasi taip, kaip gamta jiems liepia – pakergę kalę jaučiasi įgavę tam tikros jėgos, kuri jiems leidžia nepaklusti šeimininkui. Iškergtas patinas neretai pamiršta anksčiau įsisavintas dresūros pamokas, leidžia sau negirdėti šeimininko komandų. Efektas priešingas – vietoj paklusnumo, sulaukiame begalės problemų.

Šuo labai „to“ nori

Kai patinėlis pradeda imituoti lytinį aktą su kokiu nors pliušiniu žaisliuku, šeimininkas susiima už galvos ir užjausdamas savo augintinį ieško jam kalės. Aš taip manau, nes dėl kokios dar priežasties pilnas internetas skelbimų: „patrauklus, vyriškas, gražiai nuaugęs vokiečių aviganis (mopsas, pekinukas, spanielis ir t.t.) ieško draugės romantiškam vakarui“.

Iš tiesų patinas, kuris imituoja lytinį aktą visai nesiekia mylėtis – jis bando dominuoti, arba paprasčiau tariant išsikovoti aukštesnę vietą šeimos hierarchijoje. Tad tokiu atveju mylimam augintiniu reikia ne partnerės ieškoti, o atitraukti nuo žaislo ir prispausti prie žemės parodant, kas čia šeimininkas. Reikėtų tai kartoti tol, kol patinas liausis „kergęs“ pliušinius žaislus, pagalves ar šeimininko koją.

Beje, tokius lytinio akto judesius demonstruoja ne tik patinai, bet ir stipraus charakterio kalės – jos taip pat bando užimti kuo aukštesnę vietą šeimos hierarchijoje. Jeigu jūsų augintis elgiasi būtent taip, jokiu būdu nedarykite klaidos ir nepirkite jam pliušinių žaisliukų su kuriais galėtų užsiimti „seksualiniais“ žaidimais. Būtina tuoj pat nutraukti šią veiklą ir išvesti augintinį pasivaikščioti, padresuoti, kad nesiliautų jautęs, kad namų šeimininkas esate jūs, o ne jis.

Bus laiminga ir be sekso

Kalytės patinus prisileidžia tik rujos metu, vaisingomis dienomis. Tuo metu jos riečia uodegą į šoną ir laukia patino, kuris jas apvaisins. Jeigu tokio patino nėra šalia, kalytė gali ištrūkti iš namų ir pasileisti ieškoti to, kuris pratęs jos šunišką giminę. Jeigu per rują kalytę pasaugosite, ji po truputį nurims ir pasibaigus vaisingoms dienoms pamirš visus savo ketinimus apsivaisinti.

Beje, kalytei lytinis aktas nėra malonus, iš pradžių ji prisileidžia patinus, tačiau kai šie imasi konkrečių veiksmų, kalė neretai šiepia dantis, apkandžioja „kavalierių“. Na, o jeigu vis dėlto patinas pasiekia savo tikslą, dažniausiai kalė pradeda staugti, inkšti, nes jai lytinė sueitis sukelia didžiulį fizinį skausmą.

Tad tie, kurie tikrai myli savo kalytes ir nori, kad jos bent kartą gyvenime patirtų kūnišką malonumą turėtų pagailėti savo augintinių ir apsaugoti nuo skausmingos sueities. Beje, motinystės instinktą kalė jaučia labai trumpą laiką, o vėliau savo vaikus laiko konkurentais, bet apie tai kitą kartą.