Tai jau ne pir­mas at­ve­jis, kai ka­tės ka­ria­mos ant šio stai­gų po­sū­kį liu­di­jan­čio ke­lio žen­klo. Anks­čiau pa­kar­tos ka­tės bu­vo ka­bi­na­mos ant so­di­nin­kų ben­dri­jos skel­bi­mų len­tos.

„Ry­te su anū­ku va­žia­vo­me pa­si­va­ži­nė­ti dvi­ra­čiais ir pa­ma­tė­me bai­sų da­ly­ką – ant ke­lio žen­klo ka­bo­jo pa­kar­tas mar­gas ka­ti­nas. Su­au­gu­siam ne­ma­lo­nu ma­ty­ti to­kį vaiz­dą, ką kal­bė­ti apie vai­kus, o jų ke­liu į mū­sų so­dus va­ži­nė­ja tik­rai ne­ma­žai. Tuo­jau pat pra­ne­šiau po­li­ci­jai. Kiek ži­nau, ka­ti­nas bu­vo per­duo­tas gy­vū­nų glo­bos tar­ny­bai „Nu­a­ras“, – pa­sa­ko­jo so­di­nin­kų ben­dri­jos „Ver­smė“ pir­mi­nin­kas V. Ba­ra­naus­kas.

Jis pri­si­mi­nė, kad ant stai­gų po­sū­kį liu­di­jan­čio žen­klo ke­ly­je į so­dus nuo Aly­taus gat­vės Nor­man­di­ja–Ne­mu­nas ka­ti­nai ka­bi­na­mi jau ne pir­mą kar­tą.

Šį pa­va­sa­rį taip pat ant jo bu­vo pa­ka­bin­ti pa­kar­ti net trys ka­ti­nai, apie tai po­li­ci­jai pra­ne­šė pro ša­lį va­žiuo­jan­tis vai­ruo­to­jas.

V. Ba­ra­naus­kas sa­kė, kad dar per­nai spa­lį ka­ti­nai pra­dė­ti kar­ti ant so­di­nin­kų ben­dri­jo­je esan­čios skel­bi­mų len­tos, o iš vi­so su pa­kar­tais ant ke­lio žen­klo jau bus dau­giau nei de­šimt.

„Įdo­miau­sia, kad vi­si ka­ria­mi vie­no­da vir­ve, toks pat eg­ze­ku­ci­jos sti­lius. Įta­riu, kad taip ga­li elg­tis vie­nas žmo­gus, gal­būt vie­to­je ir gy­ve­nan­tis. Į so­dus daug kas at­ve­ža at­si­sa­ko­mų glo­bo­ti ka­čių ir šu­nų, gal­būt žmo­gus taip nu­spren­dė ko­vo­ti su ne­pri­žiū­ri­mo­mis ka­tė­mis, bet tai bai­sus, ap­lin­ki­nius gąs­di­nan­tis bū­das“, – min­ti­mis da­li­jo­si so­di­nin­kų ben­dri­jos „Ver­smė“ pir­mi­nin­kas.

Kol kas po­li­ci­jai ne­pa­vyks­ta nu­sta­ty­ti siau­tė­jan­čio ka­čių ko­ri­ko, ku­riam pa­gal Bau­džia­mą­jį ko­dek­są gre­sia lais­vės at­ėmi­mas iki vie­nų me­tų. Dėl pra­ėju­sį šeš­ta­die­nį pa­ste­bė­to pa­kar­to ka­ti­no pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas.