Duris pravėrę pareigūnai išvydo siaubingą vaizdą – 17 šunelių buvo uždaryti ankštuose narvuose, kai kuriuose iš jų šunys net negalėjo pajudėti. Tuo tarpu temperatūra automobilyje siekė beveik 27 laipsnius. Miesto valdžia, įvertinusi situaciją, liepė areštuoti automobilį, o visus šunis perduoti gyvūnų globos organizacijai.

Apie 15 savanorių iš įvairių gyvūnų globos organizacijų sutelkė savo jėgas ir labai operatyviai perėmė šunis, tarp kurių buvo ir jauniklių. Atskubėjęs gydytojas apžiūrėjo visus šuniukus ir nustatė, kad kai kuriems gyvūnams prireiks veterinarų pagalbos.

Nutempus autobusiuką į saugojimo aikštelę, pagaliau atsirado ir atsakingieji asmenys, prisistatę autobusiuko savininkais. Šie žmonės gabeno šuniukus į parodą Liuksemburge, tikėdamiesi laimėti titulus ir tokiu būdu pakelti augintinių pardavimo kainas. Šis įvykis sukrėtė gyvūnų mylėtojus ir atskleidė, kaip siaubingai kartais elgiamasi su gyvūnais vardan didesnio pelno. Kol kas visi gyvūnai yra konfiskuoti, o šunis gabenę asmenys suimti.

P.S. Socialiniuose tinkluose pasirodė informacija, kad suimtieji asmenys – tai ne šių šunų savininkai, o žinomi hendleriai, turėję pristatyti parodoje savo klientų šunis. Vargu, ar kuris nors šeimininkas bent įsivaizdavo, kokiomis sąlygomis bus gabenamas jo augintinis.