Gyvūnų globos organizacija „SOS gyvūnai“ savo socialinio tinko „Facebook“ paskyroje pranešė apie ypač žiaurų žmonių elgesį su kalyte Bela.

„Kas dar nežino Belos istorijos, tai trumpai informuosime, kad ši nedidukė kalytė buvo rasta užkasta žemėje, kyšojo tik jos galvytė. Belos kūnas po žeme išbuvo apie 3-4 dienas. Išsekimas ir visiška dehidratacija dar niekis. Kalytės kūnas pradėjęs pūti... Mūsų geležinės savanorės apkirpo kailiuką ir saujom traukė kirmėles iš Belos išsekusio kūnelio. Kalytė tik pagimdžiusi, speneliai pieningi, kur josios vaikeliai, neaišku... Aišku tik viena – jei su kalyte šitaip pasielgta, patys galite įsivaizduoti šuniukų likimą“, - situaciją feisbuke aprašė gyvūnų globėjai.
Žmonių nuskriausta kalytė Bela

Ir tuo pačiu jie pridėjo, kad kalytė labai išsekusi, sunkiai vaikšto, o šalia jos esantiems žmonėms sunkiai sekasi suvaldyti emocijas. Taip išniekinto šuns gyvūnų globėjai jau seniai nėra matę.

Taip pat įraše atkreipiamas dėmesys, kad stengiamasi nustatyti, kas taip žiauriai pasielgė su gyvūnu. Norima kalytės skriaudėją patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

„Šiuo metu renkame visą įmanomą informaciją apie šį kraupų nusikaltimą. Turime siūlo galą. Ačiū žmonėms, kurie rado kalytę ir bendradarbiauja su mumis ieškant teisybės. Kraujas verda venose visiems. Mes nenurimsime, kol nerasime žmogaus, taip pasielgusio su kalyte. O kai rasime, pasitelksime visas įmanomas teisines priemones ir institucijas, kad nusikaltėlis liktų nubaustas maksimaliai“, - informuojama „SOS gyvūnai“ feisbuko paskyroje.

Pirmadienį apie Belą gyvūnų globėjai suteikė dar daugiau informacijos. Jie informuoja, kad šiuo metu Bela sveiksta laikinojoje namų globoje pas savanorę Jūratę. Kalytei reikalinga itin sterili aplinka ir kruopšti priežiūra.

„SOS gyvūnų“ prieglaudos vadovė Ilona Reklaitytė-Mezenceva pirmadienį GRYNAS.lt informavo, kad policijai perduotas pareiškimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Taip pat gyvūnų globėjai bando ir savais kanalais sužinoti, kas tai galėjo padaryti.

Jos teigimu, kalytė rasta Salininkuose, Sakališkių gatvėje.

Tačiau svarbiausia, kad, anot prieglaudos vadovės, gyvūnas sveiksta: „Bela namų globoje taisosi, akys jau švyti, sekioja paskui globėją. Kalytė atsigauna, gerai ėda, tikimės, kad pasveiks galutinai, o tada galbūt ir namai nusimato.“

Žmonių nuskriausta kalytė Bela

O kad nepasikartotų panašūs atvejai, žmonės raginami apie tokius atvejus nedelsiant informuoti policijos pareigūnus bei Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

„Mielieji, būkime pilietiški, nebūkime abejingi žiaurumui, smurtui ir nepriežiūrai. Netoleruokite net menkiausių žiauraus elgesio su gyvūnais apraiškų. Matote mušamą, neprižiūrimą ar kankinamą gyvūną – netylėkite! Kreipkitės į policiją, į VMVT. Egzistuoja gyvūnų gerovės užtikrinimo įstatymas, galima viešai arba anonimiškai pateikti skundą VMVT dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Gal tokiu būdu mažais žingsniukais priartėsime prie teigiamų pokyčių šioje srityje“, - gyvūnų globėjai kreipėsi į pilietiškus žmones.