Sandra Ringytė, „Gjensidige“ rinkodaros projektų vadovė, pasakoja, kad įmonės darbuotojai reguliariai prisideda prie socialinių projektų, kiekvieną kartą skatindami vieni kitus padėti tiems, kuriems pagalbos reikia labiausiai. Šį kartą kolegos nusprendė padėti beglobiams gyvūnams.

„Tokie renginiai suburia. Įmonėje dirba daug žmonių, visi yra orientuoti į savo darbą ir kartais pamiršta tarpusavyje bendrauti ar neturi galimybės susipažinti. Po tokių renginių kolegos grįžę į darbą toliau bendrauja tarpusavyje, dalinasi savo įspūdžiais ir pastebėjimais“, – sakė Sandra.

Ji biure sėdi šalia kolegės, kuri augina haskių veislės šunį. „Apie jį žinau beveik viską, kiekvieną dieną aptariame, ką jis veikė, kokią išdaigą iškrėtė. Labai smagu, kai ji pasidalina smagiomis istorijomis ir nuotykiais,“ – šypsojosi kolegė.

Renginio metu darbuotojai su augintiniais varžėsi „Friskies Picnic“ šunų užkandžių take. Šio žaidimo metu augintinis turėjo kuo greičiau įveikti trasą nepasidavęs pagundai pasimėgauti užkandžiais.

„Gjensidige“ skaitmeninės rinkodaros vadovė Ieva Švedaitė, auginanti dvejų metų Ramzį, pasakoja, kad šis renginys jai yra puiki proga kitomis akimis pažvelgti į kolegas.

„Labai smagu pamatyti, kas kokius gražuolius augina namuose, tai padeda pažinti kolegas. Iškart, net koridoriuje susitikęs, gali pasikalbėti apie augintinius, įspūdžius. Man tai labai smagu,“ – tvirtino Ieva.

Kompanija „Purina“ skatina įmones ir jų darbuotojus organizuoti augintinių dienas, kurių metu kolegos ne tik linksmai praleidžia laiką, bet ir atsipalaiduoja, dalinasi geromis emocijomis bei artimiau susipažįsta vieni su kitais.

„Gjensidige“ Verslo klientų departamento vadovas Rimtas Vaitkunskas, auginantis Šiba inu veislės patinėlį Dašį, tiki, jog tokių renginių vyks ir ateityje.

„Pirmą kartą dalyvauju tokiame renginyje kartu su kolegomis. Net nežinojau, kad dalis čia susirinkusių žmonių augina šunis, todėl labai džiaugiuosi sutikęs bendraminčių. Norėčiau, kad tokie susitikimai vyktų dažniau,“ – kalbėjo Rimtas.

Jis pasidžiaugė, kad įmonės darbuotojai dalyvauja visuomeninėje veikloje. „Toks bendravimas paskatina kolegas šiek tiek kitaip galvoti apie tai, kas vyksta aplinkui mus. Kai gyvenimas sukasi apie darbą ir namus, atrodo, kad viskas yra gerai, bet iš tiesų yra sričių, kuriose mūsų pagalba labai reikalinga. Manau, kad socialinė atsakomybė įgis vis daugiau svarbos,“ – sakė kolega.

Klientų aptarnavimo telefonu skyriaus vadovas Justas Berželionis, auginantis keturių mėnesių biglį Spaikį, pasakoja, kad jam ypač
smagu, jog į renginį atvyko ir tie kolegos, kurie kol kas augintinio neturi, bet myli gyvūnus.

„Vienareikšmiai šį renginį vertinu labai teigiamai. Malonu stebėti, kaip visi tarpusavyje bendrauja. Kolegos gali atitolti nuo kasdienių darbų ir rūpesčių, šnekėtis tarpusavyje ne tik apie profesinius reikalus, bet ir apie augintinius, pomėgius. Tai yra nuostabus dalykas,“ – sakė Justas.

Net pasibaigus pagrindiniam renginio iššūkiui, „Friskies Picnic“ pagundų takui, kolegos neskubėjo skirstytis namo. Augintiniai draugiškai dūko vieni su kitais, kolegos dalinosi savo ir augintinių nuotykiais bei planavo kitus renginius, kurių metu surinktos lėšos galėtų palengvinti beglobių gyvūnų kasdienybę.

Užsakymo nr.: PT_75482813