Teigiama, kad mokyklinio amžiaus vaikas kieme pagaliu užpuolė katę ir trenkė jai. Išsigandusi katė pabėgo ir paliko šešis mažus kačiukus, kuriuos vaikas puolė akmeniu.

Tuo metu įsikišo neabejingi praeiviai ir sustabdė egzekuciją. VšĮ „Vyšnių sodas“ prašo padėti pasirūpinti kačiukais.

„Kuo skubiau ieškome globėjo ar globėjų Ukmergėje, galinčių maitinti mažylius kas 3 valandas“, – rašoma išplatintame pranešime. Galintys padėti turėtų kreiptis telefonu +37060017008.

„Mažyliams ieškome bet kokios skubios pagalbos: globos, priemonių priežiūrai (drėgnų ir sausų servetėlių), finansinės pagalbos geresnės kokybės mišinukams, apsilankymams pas veterinarą, būtinoms procedūroms ateityje (2 nukirminimai, 2 skiepai, čipavimas)“, – rašo VšĮ atstovai.

Pirmadienio ryte organizacija gavo pranešimą kaip iš tikro siaubo filmo. „Viename Ukmergės kiemų gyvūnus terorizuoja ir siaubingai žaloja pirmokas. Pasak pranešusių žmonių, jis susidoroja su viskuo, ką pastebi: laužo sparnus paukščiams, žaloja ir žudo kiemo kates. Jam užkliuvo ir vos kelių dienų 6 mažylius maitinanti jauna katė. Ji pradėjo šnypšti, kai vaikas tiesė rankas į neatakusius mažylius, todėl paėmęs lazdą ją stipriai primušė, sužalojo ar net išdūrė akį. Paklaikus katė dar sugebėjo pabėgti ir dingo palikusi garsiai kniaukiančius vaikučius. Išgirdę siaubingą rėkimą subėgo kiti kiemo vaikai ir praktiškai iš rankų plėšė ir gelbėjo mažus kačiukus, kuriuos suknežinti mažasis sadistas norėjo jau pagriebtu akmeniu“, – teigiama VšĮ „Vyšnių sodas“ laiške.

„Šią akimirką privalome skubiai padėti moteriai, pas kurią į butą vaikai atnešė visus šešis kačiukus – jie tik kelių dienų kūdikėliai. Juos būtina maitinti kas 3 valandas, kol sugalvosime ką daryti toliau, kaip padėti… Deja, šiuo metu visiškai pasimetusi moteris negali mažylių globoti, nes turi važinėti į darbą“, – teigia įstaigos atstovai.

Šiuo metu planuojama ir sužeistos motinos paieška, jos būklė gali būti sunki.

Norintys padėti gali paremti pervesdami į sąskaitą:

VšĮ „Vyšnių sodas“
Įmokos kodas 302488918
LT197044060007446446 (AB SEB bankas)
Pavedimo paskirtis: Neatakusiems kačiukams
Paypal: vsi.vysniusodas@gmail.com
Paysera: LT423500010002663964

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt