Pensininkės Aloyzos ir pamestinuko katino istorija prasidėjo visai neseniai. Kartu jie dar tik mokosi pasitikėti vienas kitu, stebi ir pažindinasi su įpročiais ir pomėgiais.

Bafas į Aloyzos namus atkeliavo iš VšĮ “Beglobis” gyvūnų prieglaudos. Oranžinis, saulėtas ir labai draugiškas katinas buvo atiduotas, nes jo šeimininkė išvyko į užsienį, tad Bafui beliko laukti naujų namų. Tuo tarpu Aloyza ieškojo katino, kuris jos gyvenimą pripildytų malonių rūpesčių ir džiugesio.

„Didžiąją gyvenimo dalį auginu kates. Pirmoji, Sibiro veislės katė, su manimi gyveno 15 metų. Antroji išgyveno aštuonis. Mirė prieš daugiau nei du mėnesius. Pasirodo ji turėjo įgimtą inkstų ligą, taigi su laiku jos sveikata vis blogėjo ir blogėjo. Žinojau, kad po jos mirties vėl auginsiu katę, nes labai myliu šiuos gyvūnus. Norėjau „ryžo“ patinėlio, tad tokio ir ieškojau. Tie du mėnesiai, kuomet mano gyvenime nebuvo katės, labai prailgo. Net namo grįžti nesinorėjo. Bet sutikau Bafą ir viskas vėl gerai“- šypteli Aloyza.

Priglaudus katę iš gyvūnų prieglaudos reikia nusiteikti, kad pirmosios savaitės bus pilnos iššūkių ir atradimų. „Pirmą dieną jis neišlindo iš savo kelioninės dėžės, nevalgė, negėrė... Skambinau į prieglaudą, klausiau, ką daryti, bet jie patarė nesijaudinti. Visą savaitę Bafas jautėsi prastai, bėgiojo, slėpėsi, buvo baikštus. Dabar jau apsiprato su nauja vieta, turbūt, suprato, kad jam čia saugu, jis mano namuose mylimas. Labai smagu grįžti į namus, kai juose tavęs laukia katė. Namai iškart atrodo pilnesni, jaukesni“.

Aloyzos namuose apsilankę svečiai nustemba, kad bute nejaučiamas katės kvapas. Pensininkė tvirtina, kad jeigu gyvūnu gerai rūpinamasi, jis prižiūrėtas, sterilizuotas, tai ir kvapo jokio nebus.

Šis straipsnis yra kompanijos “Purina” inicijuoto socialinio projekto „Gyvūnai senjorams“ dalis. Projekto tikslas – paskatinti senyvo amžiaus žmonės priglausti vyresnio amžiaus šunis ir kates iš gyvūnų prieglaudos. Keturkojų kompanija džiugina, įkvepia, pakelia nuotaiką ir palengvina neretai vienišą kasdienybę.

Kompanija „Purina“ užtikrins nemokamą ėdalo tiekimą metus laiko. Kviečiame senjorus, kurie norėtų priglausti savo namuose gyvūną arba jų artimuosius susisiekti su mumis e. paštu info@letena.lt arba užpildyti mūsų anketą puslapyje keturkojaidraugai.ltiki lapkričio 10 dienos.