Svečiams, kurie į restoraną užsuka su šunimi, nuo šiol siūlomas ir specialus meniu augintiniui. „Daugelis išpučia akis, labai nustemba. Bet juk mūsų tikslas ir yra stebinti, pradžiuginti, suteikti gerų emocijų“, – pasakoja L. Jablonskas.

- Daugiau nei dešimt metų dirbate restoranų šefu, kuriate įvairius patiekalus žmonėms. Papasakokite, kaip kilo idėja pasiūlyti specialų meniu restorano augintiniams?

- Idėja sukurti ir pasiūlyti meniu šunims kilo dėl to, kad Druskininkuose kasmet vyksta Europos šunų paroda. Metai po metų šventės metu ir ne tik tuo metu, kai vyksta paroda, „The House“ apsilanko žmonės su šunimis. Mūsų svečiai tuomet savo šunims užsakinėdavo steikus ir kitokius patiekalus. Nuo to viskas ir prasidėjo. Taip pat žinojau, kad Lietuvoje kol kas tokio meniu nebuvo, niekas nebuvo išdrįses to padaryti. Mes ėmėme ir padarėme. Atsirado bendraminčių, turėjau su kuo pasikonsultuoti. Taip žingsnis po žingsnio ir gimė meniu šunims.

- Ar meniu šunims yra labiau eksperimentinis Jūsų restorano pasiūlymas, ar priešingai, jis restorane liks ilgam?

- Tai neribotam laikui sukurtas meniu ir jį savo svečiams siūlysime tuomet, kai matysime, kad kartu į svečius užsuko ir šuo. Šiame meniu siūlome ne tik sausą šunų ėdalą, bet ir įvairių skanėstų bei specialaus šunų alaus. Kol kas Lietuvoje esame vieninteliai, siūlantys šią naujovę. Jeigu turite augintinį ir kartu su juo apsilankysite restorane, greičiausiai jūsų numylėtiniui bus pasiūlyta vandens. Mums to nepakako, norėjome savo lankytojams suteikti gerų emocijų.

- Meniu pradėjote siūlyti prieš tris savaites. Turbūt jau teko stebėti šunų šeimininkų reakcijas, kai pasiūlote meniu ir augintiniui. Papasakokite, kaip žmonės į tai reaguoja?

- Sulaukiame džiaugsmo ir nuostabos. Tikrai pastebėjau, kad toks meniu lankytojams praskaidrina nuotaika ir labai nustebina. Daugeliui tai yra labai netikėta. Pripažinkime, dėmesys svarbus mums visiems.

- Kaip pristatote meniu žmogui, kuris atsiveda augintinį?

- Geros naujienos sklinda greitai. Kai kurie lankytojai patys paprašo meniu. Labiausiai vis dėlto nustemba tie, kurie iki šiol nebuvo girdėję apie tokį meniu. Tiesiog prie svečiui siūlomo meniu pridedame ir specialų meniu šunims, augintiniui iš karto atnešame vandens.

- Ką lankytojai šunims užsako dažniausiai?

- Be sauso ėdalo dažnai užsako ir specialių skanėstų. Alų ir mėsą taip pat. Norėčiau patikslinti, kad šunų alus yra be alkoholio. Tai nėra tas pats alus, kuris siūlomas žmonėms.

- Kiek lankytojų į „The House“ atvyksta su augintiniais?

- Apytiksliai apie 10 proc. lankytojų pas mus atvyksta su šunimis.

- Kokį patiekalą rekomenduotumėte išbandyti?

- Kai nesi susipažinęs, atrodo, na ko jau ten tiems šunims reikia, ką paduodi – tą ėda. Tačiau įsigilinus paaiškėja, kad šunims mityba yra labai svarbi. Ji turi būti subalansuota. Šunims reikalinga ir mėsa, ir vitaminai, o kad gyvūnas gerai jaustųsi, svarbu nepamiršti ir atitinkamo porcijos dydžio. Man asmeniškai įdomiausias yra šunų alus, rekomenduočiau jo užsakyti šunims.

- Ar patiekalai, kurie yra siūlomi meniu, perkami, ar gaminate juos patys?

- Sausą maistą ir skanėstus perkame Grūte iš vietos šunų maisto gamintojų. Mėsą paruošiame patys. iš jautienos išjovos ir kumpio, vištienos filė. Mėsos pagardinimui naudojame įvairius prieskonius, kiaušinių trynius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt