Kalytę priėmė Jackie O'Sullivan – gyvūnų prieglaudos „Rescue Dogs Rock NYC“, kurioje namus atranda benamiai, palikti ir nuskriausti gyvūnai, įkūrėja.

„Kalytės šeimininkė nurodė, jog augina 5 vaikus ir dar 2 šunis be šios kalytės, kurios nusprendė atsisakyti. Tai labai liūdna“, – J. O'Sullivan sakė „The Dodo“.

Layla buvo artimai susidraugavusi su 2-ejų ir 7-erių metų vaikais, tad kai šeima jos atsisakė, kalytė nebežinojo, ką daryti.

„Akivaizdu, jog ji nesijautė gerai prieglaudoje. Daugybė šunų jaučia įtampą atsidūrę prieglaudoje - juk jie praranda viską, ką turėjo anksčiau. Šis gyvūnas buvo artimas šeimininkės vaikams, tad nieko keisto, jog prieglaudoje jai to labai trūko“, – sakė prieglaudos įkūrėja.

Vienintelis dalykas, padėjęs kalytei sunkiu laikotarpiu prieglaudoje – jos pliušinis žaislas. „Ji nešasi žaislą su savimi ir vaikščiodama gatve, ir kieme – niekada jo nepaleidžia. Šiandien šis žaislas yra viskas, kas jai liko", - teigė moteris.

Layla gyveno prieglaudoje, kurioje greitai nesurandantys naujų namų gyvūnai buvo greitai užmigdomi. „Porą kartų ji jau buvo eutanizuojamų gyvūnų sąraše – prieglaudoje jai nebebuvo likę daug laiko gyventi“, – sakė J. O'Sullivan.

Laimei, prieglaudos savanoriai paskutinėmis dienomis sugebėjo rasti kalytei laikinus namus.

„Netrukus jai pagerėjo. Ji žaidžia kieme ir puikiai laikosi. Tai yra puikus gyvūnas ir tikimės, jog Layla bus greitai priglausta. Daugybė nuostabių šunų kasdien yra paliekami prieglaudose ir tai sukrečia“, – sakė prieglaudos įkūrėja.