Manote, kad tai netiesa? Prisiminkite savo pažįstamus ir jų katinus: ramų gyvenimo būdą propaguojančių namuose dažnai rasite apvalainą tingų katiną, tuo tarpu nepriklausomi karjeristai dažniausiai turės it velnias pasiutusią augintinę.

Žinoma, absoliutinti niekada nevalia, tačiau pabandyti sulyginti katės ir šeimininko savybes, nors ir žaidimo forma, galima.

Persų katės
Kačių pasaulyje dar vadinamos „sofų katėmis“ arba „išverstabambėmis“. Šios katės net nesutvertos šokinėti. Jos mylimos dėl savo grožio, o ne dėl to, kad, kaip sako žemaičiai, yra medingos.
Persiškas dažniausiai renkasi ramybę mėgstantys namisėdos, kuriems namų jaukumas ir aplinka – vienas svarbiausių dalykų gyvenime. Ir Persų katinas tokiems žmonėms - daugiau gražus gyvūnas ar puiki interjero detalė, negu gyvenimo kompanionas.

Siamo katės
Elegantiškos ir išdidžios, Siamo katės gali kandidatuoti į bene gražiausių naminių gyvūnų topus. Šios katės tikrai labai kalbios ir gali keisti balsą vos ne kaip papūgos.
Siamo kates renkasi žmonės, kuriems labai svarbus bendravimas – nesvarbu, su kate, ar su aplinkiniais. Siamo kačių šeimininkai labai socialūs ir negali pakęsti vienatvės.

Rainos mišrūnės
Raino kailio, kuriame persipina raudoni, balti ir juodi lopinėliai, katės – ištvermingos ir stiprios medžiotojos bei ištikimos augintinės. Įdomu pastebėti, kad rainiukės dažniausiai būna moteriškos lyties.
Rainių šeimininkai - šiltos asmenybės, dievinantys naujoves ir gyvenimo iššūkius, tačiau galiausiai vis tiek sugrįžtantys į jaukų namų lizdelį, kurį dar jaukesniu paverčia daili katytė.

Mišrūnės trumpaplaukės
Šių kačių šeimininkai – dosnūs ir geraširdžiai, dažniausiai tyleniai, mėgstantys laisvas valandas leisti po užklotu ir su knyga rankoje.

Mišrūnės ilgaplaukės
Kaip ir mišrūnių trumpaplaukių savininkai, jie turi gerą širdį (juk dažniausiai tokie kačiukai būna arba priglaudžiami, arba gaunami kaip dovana). Tiesa, ilgaplaukių kačių šeimininkai, nepaisant to, kad yra ramūs, turi gan stiprią laukinę pusę, tad neapsiriboja vien sėdėjimu su knyga. Karts nuo karto jiems būtina pasižmonėti ir pašėlti.

Meino meškėnų katės
Milžiniškos amerikietiškos katės – tai atsidavimo, švelnumo, gero charakterio ir amžinos ištikimybės vienai šeimai kamuolys.
Tokie dažniausiai ir jų šeimininkai: jiems svarbiausia yra šeima, atvirumas ir nuoširdumas. Jie itin altruistiški ir atsidavę. Tikėtina, kad jų šeimos kartų kartos gyveno tame pačiame mieste.

Abisinijos katės
Šios katės itin aktyvios bei smalsios. Jos visada puikiai nusiteikusios, stengiasi įlįsti visur, kur yra tarpelis, išsiaiškinti, kas slepiasi visuose šešėliuose ir būti visur, kur esate jūs.
Šias kates renkasi tie, kuriems gyvenime svarbiausia kūryba ir įkvėpimas, o ne rutina ar tvarka. Jie linkę į nuotykius ir riziką.

Amerikos trumpaplaukės
Viena populiariausių veislių pasaulyje.
Šių kačių šeimininkai taip pat orientuoti į šeimą, tačiau, net ir gyvendami sąjungoje, sugeba išsaugoti savo identitetą.
To paties jie tikisi ir iš savo katės: gyvūnas turi būti ir meilus, ir pakankamai nepriklausomas.

Rusų mėlynosios
Šios katės – neįtikėtinai gražios ir elegantiškos. Tai itin švarus, ramus ir inteligentiškas gyvūnas. Kita vertus Rusų mėlynosios katės turi labai stiprų medžiotojų instinktą, jos svarbu gauti daug dėmesio ir užkariauti šeimininkės prielankumą.
Rusų mėlynųjų kačių šeimininkai itin vertina savo nepriklausomybę, tačiau, tuo pačiu, gali būti itin ištikimi ir atsidavę partneriai.

Burmos katės
Šioms katėms reikia visko: ir meilės, ir dėmesio, ir pripažinimo. Jos itin prieraišios ir ištikimos. Tą patį galima pasakyti ir apie jų šeimininkus: jiems labiausiai laiką patinka leisti namuose besimyluojant su artimiausiu žmogumi. Ir kate.

Škotų nulėpausės ir britų trumpaplaukės
Šias kates renkasi itin nepriklausomos asdmenybės, branginančios tik labai ypatingus santykius. Šių kačių šeimininkai neabejotinai mėgsta palepinti save. Jeigu jau prie šios katės ir jos šeimininko draugystės bandys prisijungti trečias asmuo, jis turės būti itin lankstus ir nesistengti būti dėmesio centre, kitu atveju greitai bus pašalintas iš žaidimo.