Kalytės šeimininkas Ryk'as Goddard'as „The Dodo“ aiškino, jog dėl šios problemos visa šeima buvo susirūpinusi ir anksčiau, tačiau po kiekvieno pabėgimo kalytė greitai atsirasdavo veterinarijos klinikoje, esančioje prie pat jos šeimininko namų Hobarte, Tasmanijos valstijoje, Australijoje.

Vis dėlto, prieš porą savaičių Cleo iškrėtė išdaigą, kuri visus ne juokais išgąsdino.

R. Goddard'o žmona Sophy buvo išėjusi į milžinišką miesto parką, esantį miško apsuptyje, pasivaikščioti su kalyte ir dar vienu šunimi. Ir čia, pačioje netinkamiausioje vietoje, Cleo padarė tai, ką moka geriausiai – išsinėrė iš pavadėlio ir nurūko tolyn.

Kalytei negrįžus namo antrą naktį, R. Goddard'as pranešė savo „Facebook“ paskyroje apie dingusį šunį ir pasidalino šiuo įrašu daugiau nei 200 kartų – Cleo vis tiek neatsirado.

Antrąją dieną R. Goddard'o kolegė iš radijo studijos „ABC Radio Hobart Breakfast“ Carol Reabus į darbą atvyko anksčiau nei įprastai ir eidama pro šalia esantį sodą pastebėjo kai ką pažįstamo – Cleo.

Po kelių minučių darbe pasirodžius R. Goddard'ui, jis negalėjo patikėti savo akimis. Atrodo, kad Cleo atsekė šeimininką užuodusi jo pėdsakus.

„Ji buvo be antkaklio, virpėjo iš baimės. Turėjau ją pakelti ir nusinešti į darbą, mat netrukus turėjau pranešti informaciją apie eismą ir orą radijo laidoje. Kol kalbėjau, kalytė bėgiojo aplink ir viską uostinėjo. Tuomet ji visą laiką prasėdėjo šalia manęs, kol šeima atvyko jos pasiimti“, – teigė R. Goddard'as.

Nenorėdamas, kad kalytė ir vėl pabėgtų, šeimininkas jai parūpino antkaklį su petnešomis, bet Cleo greitai perprato ir šią naujovę.

„Kalytė nė kiek nepasikeitė. Ji išsilaisvino iš petnešų jau du kartus“, – teigė R. Goddard'as.

Laimei, po kitų pabėgimų Cleo greitai grįždavo namo.