25-erių įžaidėjas rungtynėse su Lietuvos rinktine Madrido „Real“ klubui iš paskutiniųjų įrodinėjo, kad karališkasis ispanų klubas jį be reikalo išnuomojo ne tokiai pajėgiai Mrusijos UCAM ekipai.

Su Buenos Airėmis prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes F. Campazzo atsisveikino taip, kad „Tecnopolis“ arenoje rungtynes stebėję argentiniečiai ir anksti ryte prie televizorių ekranų mačą stebėję Lietuvos krepšinio sirgaliai to nepamirš ilgai.

Nors dažnai šaudė pro šalį (realizavo 5 iš 11 dvitaškių ir vos 1 iš 7 tritaškių), F. Campazzo iš viso pelnė 16 taškų ir pataikė itin sudėtingą pergalingą metimą antrojo pratęsimo pabaigoje – Argentina laimėjo 86:85.

Pergalingas metimas kitu rakursu.

Visgi tai buvo ne vienintelis išskirtinis F. Campazzo žaidimo momentas. Itin efektingai argentinietis sužaidė trečiajame kėlinyje, kuomet po Jono Valančiūno klaidos jis vienas pats persivarė kamuolį per visą aikštelę ir, pergudravęs net tris lietuvių krepšininkus, užbaigė greitą ataką.

Lyg tikras L. Messi.

Dėmesį atkreipti verta ir į F. Campazzo vikrumą pirmojo pratęsimo pabaigoje. Po netaiklaus Luiso Scola metimo mažylis sugebėjo išmušti kamuolį iš akimirkai užsižiopsojusio Pauliaus Jankūno rankų, jis atiteko L. Scola, kuris išprovokavo pražangą ir realizavo du baudos metimus, išplėšusius antrą pratęsimą.

„Ši pergalė mums pridės daug pasitikėjimo savo jėgomis, žaisdama su Europos komandomis Argentina dažnai pralaimėdavo, o dabar su Buenos Airėmis atsisveikiname pozityvios nuotaikos“, – po pergalės sakė F. Campazzo.

J. Kazlauskas pasibaigus susitikimui akcentavo, kad žaidėjai buvo provokuojami, neslėpė, jog teisėjai savo darbą atliko atmestinai, tačiau F. Campazzo ir kitas argentiniečių pamokas (30 klaidų) tikrai sudėliojo savo matematiko galvoje.

Lietuvos rinktinė jau pakeliui į San Paulą, kuriame šį vakarą surengs pirmąją treniruotę. Laiko iki Rio lieka vis mažiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)