Tvirtai sudėtas L. Richardas aštuonis sezonus praleido pajėgiausioje Turkijos krepšinio lygoje – „Eczacibasi“, Stambulo „Fenerbahce“ ir Stambulo „Efes Pilsen“ komandose. Aludarių remiamas klubas buvo paskutinė amerikiečio stotelė Europoje, kur žaisdamas 1993-1994 m. sezone puolėjas tapo trečiu daugiausiai kamuolių Eurolygos turnyre atkovojančiu žaidėju.

Visgi labiausiai amerikietis įsiminė kiek kitu aspektu – savo baudų metimo technika. Savo profesionalo karjeros pradžioje L. Richardas patyrė sunkią dešiniojo peties traumą, palikusią padarinių visam gyvenimui.

Dėl šios priežasties puolėjas baudas mesdavo itin keistai – lyg rutulį stumiantis lengvaatletis. Kamuolį jis priglausdavo prie peties ir galvos, davo dešinę ranką prilaikydavo kairiąja ir tik tuomet atlikdavo labai keistą ir niekur nematytą metimą.

Pažymėtina, kad baudas Eurolygos taurėje L. Richardas mesdavo 60 proc. taiklumu – netgi sėkmingiau, nei dalis tradiciškai tai darančių aukštaūgių.

Štai kaip baudas mesdavo L. Richardas:

¿Alguna mecánica de tiro más complicada ? (Larry Richard, Efes Pilsen 1994) pic.twitter.com/OGYF5ZT3oD
— Guiller (@GuillerSV) December 7, 2015

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)